Başkan Türk çevre etkinliğinde öğrencilerle buluştu

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte Eş Başkan Ahmet Türk öğrencilerle buluştu.

Mardin 4.06.2016 09:06:24 0
Başkan Türk çevre etkinliğinde öğrencilerle buluştu

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte Eş Başkan Ahmet Türk öğrencilerle buluştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevreye duyarlı bir nesil oluşturmak amacıyla ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi. Karayolları Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin neşeli zaman geçirmesi için Pamuk Prenses, Palyaço gibi aktivitelerin yanı sıra müzik dinletisi yapıldı. Ardında etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk katıldı. Öğrenciler Eş Başkan Türk’ü büyük bir coşku ile karşıladı. Öğrencilere sevgi gösterisinde bulunan Türk, yaptığı konuşmada, öğrencilerle vakit geçirmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Türk, yaşlanan dünyanın ancak çevreyi korumakla, yeşilliği artırmak ve yaşam alanlarını güzelleştirmekle korumanın mümkün olduğunu belirtti.  

Türk, geçmişte yapılan yanlışlardan dolayı doğanın ciddi anlamda zarar gördüğünü belirterek, ancak yetişen yeni nesillerin çevreyi ve yaşam alanlarını güzelleştirmek için çaba göstereceklerine inandığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçenin yüzde 35’ni çevreye ayırdığını dile getiren Türk, “10 ilçemizde katı atığın depolanmasıyla ilgili projelerimizi hayata geçirdik. Birçok projeyi de başlatacağız. Biz hem siyaseten hem de insan olarak da ekolojik bir toplumun yaratılması konusunda çaba içindeyiz. Ama bizim nesil gereken özeni göstermedi. Biz hala sokaklarımızı çöplerle kirletiyoruz.   İnanıyorum ki sizler bundan sonra şehir yaşamını güzelleştirecek bir çabanın içinde olacaksınız. Bizim gibi demokrasi kültürüne kavuşmamış çevre bilinci olmayan yaşlıların yakasından tutun ve deyin ki sigaranızı, çöpünüzü, atmayınız bu şehri kirletmeyin” dedi.

Çevreye duyarlılık konusunda gençlere çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Türk, çevre temizliğine karşı gençlerin uyarıcı rolü göstermesi gerektiğini söyledi. Yaşam alanlarının güzelleşmesi ve çevre duyarlılığının oluşması için ortak çalışmalar yapılacağını aktaran Türk, bu çalışmanın dinamik gücünün gençler olacağının altını çizdi.

Türk’ün konuşmasının ardında okullar arasında ambalaj atıkları ve attık pillerin toplanmasıyla ilgili yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye giren okullara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler ve plaketler Eş Başkan Türk tarafından okul temsilcilerine verildi. 

Büyükşehir Belediyesi, atık pil ve atık ambalajlar için okullara geri dönüşüm kutuları bırakıyor.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,6%-0,49
  • DOLAR

    32,22% 0,08
  • EURO

    34,73% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2437,46% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3945,09% 0,00