BAŞKAN TÜRK HÜKÜMET`İ MUHTARLARA ŞİKAYET ETTİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu ilçesindeki 30 mahalle muhtarıyla bir araya geldiği topantıda Ak Parti Hükumetini Muhtarlara şikayet ederek:, ? Barış sürecinin bozulmasıyla birlikte hükümet adeta başarısız olmamız ve hizmet üre

Mardin 8.04.2016 14:27:40 0
BAŞKAN TÜRK HÜKÜMET`İ MUHTARLARA ŞİKAYET ETTİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu ilçesindeki 30 mahalle muhtarıyla bir araya geldiği topantıda Ak Parti Hükumetini Muhtarlara şikayet ederek:, “ Barış sürecinin bozulmasıyla birlikte hükümet adeta başarısız olmamız ve hizmet üretmemiz için her şeyi yapıyor. Başarısızlığımız üzerinde siyaset yürütülüyor.  Zorunlu olan hizmet dışında hiçbir konuda destek alamıyoruz” dedi. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu ilçesindeki 30 mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya muhtarların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, MARSU Genel Müdürü Etem Şahin, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları katıldı. Toplantıda muhtarlara hitaben konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, bu tür toplantılara ihtiyaç olduğunu belirterek, Cizre, İdil ve Nusaybin’de yaşananlardan kaynaklı muhtarlarla bir araya gelemediklerini söyledi. 

 

TÜRK:'HÜKÜMET BAŞARISIZLIĞIMIZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR''


Belediye olarak topluma hizmet götürmeyi esas anlayan bir anlayış ile hareket ettiklerini söyleyen Türk, “ Barış sürecinin bozulmasıyla birlikte hükümet adeta başarısız olmamız ve hizmet üretmemiz için her şeyi yapıyor. Başarısızlığımız üzerinde siyaset yürütülüyor.  Zorunlu olan hizmet dışında hiçbir konuda destek alamıyoruz” dedi. 

Halkımıza hizmet götürmek için imkanlarımızı seferber ettik
Belediye olarak şimdiye kadar yaptıkları hizmetleri anlatan Türk, “ Çevre düzenlemeleri yanı sıra çok katlı otopark projesi ile birlikte çok sayıda projeyle hizmet ürettik. Halkımız daha fazlasına layıktır. Halkımıza hizmet götürme noktasında tüm imkanlarımızı seferber etmeye çalışıyoruz. ” diye konuştu. 
İlçe belediyelerimizin yetmediği alanlarda hizmet götürmeye hazırız 
Büyükşehir Belediye yasasının da tam anlaşılamamasından kaynaklı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Türk, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerin görev ve sorumluluk alanlarına yönelik bir karmaşanının yaşandığını belirtti. Türk, bazı hizmet alanlarının ilçe belediyelerin sorumluluğunda olduğunu bu anlamda mahalle muhtarların ilçe belediyeleri ile ortak çalışmalar yürütmesi gerektiğini söyledi. Türk, ilçe belediyelerin yetmediği alanlarda Büyükşehir Belediyesi olarak devreye gireceklerini ve her alana hizmet götürmeye hazır olduklarını kaydetti. 
Önceki belediye yönetimleri döneminde Mardin için elle tutulur bir çalışma yapılmamış 
Belediyeyi devraldıklarında birçok hizmetin ihmal edildiğini aktaran Türk, “ Büyükşehir Belediyesi’ni oluşturduğumuzda 4-5 kişinin yönettiği bir belediyeyi devraldık.  Ne bir sosyal tesis, ne bir kültürel tesis ne de sportif alanda bir çalışma söz konusu olmuştu. Şehirle ilgili, çevreyle ilgili de bu güne kadar ele tutulur bir çalışma yapılmamıştı. Yani 100 yıllık bir belediye ama bu gün bakıldığında insanların çok güzel dediği bir tesis göremezsiniz. Bir tek örnek gösteremezsiniz” şeklinde konuştu. 

 

''SIFIRDAN ALDIĞIMIZ BİR BELEDİYEDE HİZMET ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ''


"Sıfırdan teslim aldığımız bir belediye de hizmet üretmeye çalışıyoruz. Sizler de takdir edersiniz ki belli bir bütçeye sahibiz. Ve bu bütçeden kaynaklı da tüm çalışmaların bir iki yıl içinde bitirilmesini düşünmek doğru değildir” diyen Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:” Halkımızın taleplerini biliyoruz. Halkımızın taleplerinin yerine getirilmesi konusundaki eksikliklerimizi de biliyoruz. Ama sizde takdir edersiniz ki 100 yıllık yapılamayan bir çalışmayı 3-5 yılda bitirmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Örneğin 4 bin 500 kilometre köy yollarımız var. Bu gün düzgün 3 tane köy yolu bulamazsınız. Şimdi paranız dahi olsa imkanlarınız da olsa 4 bin 500 kilo metre köy yolunu bir iki yılda bitiremezsiniz. Ama biz imkanlarımız dahilinde köy yollarına yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz” 

Su faturalarının tahsilatı konusunda halkımız duyarlı olmalıdır 
Beyaz Su’dan 56 kilometre mesafeden Mardin merkeze su getirdiklerini ve her ay bir 500 Milyon TL civarında elektrik parası ödediklerini hatırlatan Türk, konuşmasına şöyle devam etti:  “ Tahsil ettiğimiz su parası ise 300-400 bin TL civarındadır. Suyun yüzde 75’inin kaçak olduğu bir şehirden bahsediyoruz. Biz bazı yerlerde sayaçları takmayı esas aldık. Ekiplerimizi gönderdik köylüleri ikna etmeye çalıştık. Buna karşı çıktılar. Biz burada su parasının peşinde de değiliz. Mardin ovasında Beyaz Su boru hattında 21 köye su veriyoruz ve nüfusu 11 bindir. Harcadıkları su saniyede 350 bin litredir. Kızıltepe gibi büyük bir ilçemizde ise saniye de 400 litredir. Yani Kızıltepe'ye verilen sudan daha fazlasını köylere veriyoruz. Hatta su faturalarına ya da suyun ulaşımı konusunda bize yönelik eleştirilerin olduğunu biliyoruz. Ama 350 bin litrenin 11 köyde kullanılması gerçekten yazıktır. Sonra bunun propagandası yapılıp suyun verilmediğini söylemek doğru değildir. Güya bize oy vermeyen halka ceza veriyormuşuz. Bizim hizmet anlayışımızda böyle bir şey yoktur. Biz hizmet için buraya geldik. Hizmete hiçbir şekilde ayırım yapmamız söz konusu olamaz. Bunlar yakışıksız suçlamalardır.” 

MARSU’nun kaliteli hizmet üretebilmesi için fatura gelirlerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Türk, su faturalarının ödenmesi ve su sayacı takması konusunda muhtarların da halkı bilinçlendirmesi ve uyarmasını istedi. 

Mardin’in su sıkıntısı yaşamaması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Türk,” Üniversite çevresinde su potansiyeli iyi 6 kuyu kazmayı hedefledik.  3 tanesini kazdık. Bu şekilde TOKİ ve Yenişehir bölgesinin suyu beyaz su ile birlikte takviye edilerek, Mardin’de yaşanan su sıkıntısını gidereceğiz. Bu çalışmayı önümüzdeki yıl içinde tamamlayacağız. Su borularında herhangi bir hasar ihtimaline karşı da  20 bin tonluk su depolarını yapacağız. 

Türk, halkın hizmet taleplerini bütçe ve imkanlar doğrultusunda hızlı bir şekilde yerine getireceklerini vurguladı. 

Türk’ün konuşmasının ardında muhtarlar söz alarak mahallelerine yönelik hizmet taleplerini dile getirdi.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07