BAŞKAN TÜRK`TEN ANGELİNE JOLİE`E GÜMÜŞ KOLYE

Başkan Ahmet Türk,Mardin BB`sini ziyaret eden Angelina Jolie`ye el yapımı telkari kolye seti, Guterrez`e ise gümüş tespih hediye etti. Mardin`de olmakta duyduğu memnuniyeti dile getiren Jolie, kentin tarihi geçmişine vurgu yaptı.

Mardin 21.06.2015 23:58:18 0
BAŞKAN TÜRK`TEN ANGELİNE  JOLİE`E GÜMÜŞ KOLYE

Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'e gelen sinema oyuncusu ve BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutierrez Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan mülteci kampını ziyaret etmek amacıyla Türkiye'ye gelen ünlü sinema oyuncusu ve BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutierrez Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmetr Zirek tarafından Jolie ve Gutereez karşılandı. Karşılama sırasında yöresel kıyafetler giyen genç kızların Jolie ve Gutereez’e çiçek vermeleri sırasında Jolie ve Gutereez’in memnuniyetleri ve sevinçleri gözlerden kaçmadı. Ardından Eş Başkan Türk ve Jolie ile Gutereez’e belediye başkanlık makamına geçerek bir süre basına kapalı görüştü.

Görüşme ardından Türk, Jolie'ye el yapımı telkari kolye seti, Guterrez'e ise gümüş tespih hediye etti. Mardin'de olmakta duyduğu memnuniyeti dile getiren Jolie, kentin tarihi geçmişine vurgu yaptı. Mardin'in farklı kimlik ve dinlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Jolie, "Çok güzel bir şehir. Farklı dinden insanların barış içinde yaşamasını görmek çok güzel ve önemli. Kentteki farklı dinler, inançlar ve diller hep birlikte hoşgörü ve barış içinde yaşıyor. Dünya için güzel bir örnek ve aslında bu dünya için çok zor olan bir şey. Sizler bunu başarıyorsunuz. Burada yaşayan insanlar çok cömert insanlar, çok güzel bir kültür, çok güzel bir şehir" dedi.

Ardından Jolie, Türk ve beraberindekiler Midyat ilçesine geçerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Kasrı Nehroz otelinde bir araya geldi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00