BAŞKAN TUTAŞI GERİDE KALAN YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı 2019 yılını değerlendirdi. Görevde oldukları dönemde ilçenin sorunlarını bitirmek için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Tutaşı, 8 ayda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Mardin 27.12.2019 17:19:16 0
BAŞKAN TUTAŞI GERİDE KALAN YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı 2019 yılını değerlendirdi. Görevde oldukları dönemde ilçenin sorunlarını bitirmek için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Tutaşı, 8 ayda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. “Görev ve yetki alanımızda olan işlerde her zaman vatandaşlarımıza kulak verdik” diye konuşan Tutaşı, 2020 yılında da aynı özveriyle güzel çalışmaların yapılacağına işaret etti.

 
Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı 2019 yılının belediyecilik anlamında faydalı geçtiğini kaydederken, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” ifadesini kullandı.
 
 
Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı 2019 yılını değerlendirdi. Görevde oldukları dönemde ilçenin sorunlarını bitirmek için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Tutaşı, 8 ayda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. “Görev ve yetki alanımızda olan işlerde her zaman vatandaşlarımıza kulak verdik” diye konuşan Tutaşı, 2020 yılında da aynı özveriyle güzel çalışmaların yapılacağına işaret etti. 
Ortak akıl ile yönettik
 
Ortak akıl ile yönetim tarzını benimsediklerini ifade eden Tutaşı şunları kaydetti: “30 Mart yerel seçimlerinin akabinde halkımızın teveccühü ile gönül belediyeciliğini parola ederek hemen işe koyulduk. Kaybedecek bir saniyenin bile olmadığının bilen bir yapıda sahaya inerek çalışmalara start verdik. Gerek merkez, gerekse kırsal mahallelerimizde projelerimize ve çalışmalarımıza hız verdik. Hemşehrilerimiz ne istediyse yaptık. Dolayısıyla ortak akıl ile ilçemizi yönettik” 
 
Sürekli büyüyen ilçenin en büyük sıkıntısının yollar olduğunu dile getiren Tutaşı, “Vatandaşlarımız görevi aldığımızda bizden öncelikli olarak yollar konusunda istekte bulundu. Sürekli büyüyen ve gelişen ilçemizde yolların gitmediği bölgeler vardı. İmar yolu olan fakat açılmayan bölgeler de söz konusuydu. Bu konuda tüm planlamalarımızı hassasiyet ile yaptık. Tüm mahalle ve sokaklarımızda ciddiyetle çalıştık. Şahsım da çalışmaları her zaman yakından takip etti. Netice olarak önemli rakamlara ulaştık. 131.500 metrekare (yaklaşık 18 km) kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Kırsal mahallelerimiz ağırlıkta olmak üzere 400.000 metrekare ( yaklaşık 58 km) sathi kaplama gerçekleştirerek yol sorunumuzu kısmen azaltmış olduk” dedi.
 
Çocuklar ve aileler için park konusunda da ciddi işler yaptıklarına değinen Tutaşı, “Evlatlarımızın daha sosyal olmaları ve güzel vakit geçirmeleri için park yapımlarına önem verdik. Çocuk nüfusunun fazla olduğu ilçemizde bu durum önemi bir noktadaydı. Bu düşüncelerle 4 adet yeni park, 1 400 metrekare zemin iyileştirmesi, 1000 metrekare  dekoratif parke, oyun grubu ve spor aletlerimiz  revize edilmiştir. Çocuklarımızın güvenliği için 1318 metre dekoratif çit çalışmaları gerçekleştirdik. Yeni parkların yapım çalışmaları ise hızla devam ediyor” dedi.
Artuklu Belediyesi’nin sosyal projeler konusunda da hassas olduğunu aktaran Başkan Tutaşı, “Gönül belediyeciliği parolasıyla çıktığımız yolda dezavantajlı grupları asla unutmadık. Kadınlarımıza, engellilerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız sürekli oldu. Çocuklarımız için başarılı bir çocuk şenliği projemiz oldu. Engelli vatandaşlarımıza yönelik sürekli akülü araç dağıtımı ve akülü araç şarj istasyonları kurulumu yaptık. Yatağa muhtaç olan yaşlı vatandaşlarımıza hasta yatağı teminleri yaptık. Gençlerimizi ve kadınlarımızı farklı şehirlere gezilere göndererek mutlu olmalarını sağladık” ifadesini kullandı.
ARMEK kuruldu
Artuklu Belediyesi bünyesinde yer alan mahalle konaklarının da aktif bir şekilde çalıştığına işaret eden Başkan Tutaşı, “Bünyemizde şu an 3 mahalle konağı ve 1 bilgi evi yoğun bir şekilde çalışıyor. Açtığımız kurslar ile kadınlarımızın meslek edinmelerinin önünü açtık. Bilgi evimiz ise gençlerimizin üniversiteye hazırlanmalarının yanı sıra iyi vakit geçirmeleri için aktif oldu. Biz tüm bu çalışmaları daha kurumsal bir havada sürdürmek için ARMEK’i kurduk. Yakın zamanda ARMEK ile önemli işleri başaracağız” diye konuştu.
 
Eski Mardin’ de çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Tutaşı, “Biz kentsel sit alanı içinde yer alan tarihi sokaklarımızın da en iyi hale gelmesi için çaba verdik. Bu nedenle sürekli çalışmalar yaptık. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yıkılan duvarların, evlerin ve sokakların hassasiyetle restoresini yaptık. Kadim ilçemizin sokaklarının en iyi duruma gelmesi için projelerimizi hazırladık. Yakın zamanda sokak yenileme çalışmaları ile Eski Mardin daha da anlam kazanacak. İki mahallemizde kentsel dönüşüm için adımlar attık. Biz kentsel sit alanımızda anlam katan çalışmaları sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
Gençlerin sporla yoğrulması için de projeler yaptıklarını aktaran Tutaşı, “Biz evlatlarımızın sporla yoğrulması ve ilçemizin spor sahalarıyla önemli bir alt yapı oluşturmasını istiyoruz. Bu nedenle yakın zamanda kırsal mahallelerimiz ağırlıkta olmak üzere 10 adet spor tesisi ve 1 adet yarı olimpik spor tesisi için çalışmalar başlıyor. Biz bu konudaki hassasiyetimizi koruyarak çalışmalarımıza daha hız vereceğiz. Aynı zamanda yapacağımız yeni parklarda da spor ekipmanlarının dahil edilmesini önemsiyoruz. Bu sayede sporla yoğrulan bir ilçe için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
 
“2020 yılında yeni binalarımız ve çalışmalarımız ilçemize anlam katacak”  diyen Tutaşı, “Biz 2020 yılının hazırlıklarını şimdiden yaptık. Birçok projemiz yeni yılla birlikte anlam kazanacak. Bu hedefle kırsal mahallelerimizde ve merkezde yeni sosyal yaşam evleri, Kabala mahallemizde yeni mahalle konağı, tarihi Mardin’in en iyi yerden en güzel seyredilmesi için seyir terası çalışması ve inovasyon merkezi faaliyete girecek. Bunun yanında yeni sürprizlerimiz de olacak” ifadesini kullandı.
 
Yeni yılla birlikte çalışmaların her yönüyle devam edeceğini vurgulayan Tutaşı sözlerini şu cümleler ile tamamladı: “Biz görevde olduğumuz 8 ay içinde vatandaşlarımızdan kopmadan belediyecilik çalışmalarımızı yaptık. Hemşehrilerimizin düşüncelerinizi hep önemsedik. 2020 yılında da bu şekilde yönetim anlayışımız devam edecek. Belediyemiz ilçemizin alt yapı ve üst yapısının yanında çağ atlatacak çalışmalar için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecek”
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU
 

25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00