BAŞKAN UNAT`TAN ``EŞ TAYİNLERİ VE AİLE YARDIMI``AÇIKLAMASI

Büro Memur Sen Mardin şube Başkanı Ümit UNAT Eş Tayinleri ve Aile Yardımı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Mardin 28.12.2018 17:28:09 0
BAŞKAN UNAT`TAN ``EŞ TAYİNLERİ VE AİLE YARDIMI``AÇIKLAMASI

Büro Memur Sen Mardin şube Başkanı Ümit UNAT Eş Tayinleri ve Aile Yardımı nedeniyle basın açıklaması yaptı. UNAT açıklamasında;

Büro Memur-Sen olarak her zaman ve her yerde haklı mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Günümüzde bürokraside eski Türkiye’nin alışkanlıklarının hala devam ettiği gözlemlenmektedir. Örneğin:

 

·         Kamu çalışanları açısından önemsediğimiz en önemli hususlardan birisi, eş tayinleri mevzuudur. Eşlerin ayrı şehirlerde çalışması toplum hayatımızın iflas etmesine sebebiyet vermekte, toplumumuzun temel taşı olan aileler zarar görmektedir. Bunun faturasını çocuklarımız ödemekte, onların boyunları bükülmektedir. Aile bütünlüğünün korunması açısından eşler artık birleştirilmeli, buna uygun düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Eş durumu tayinlerini engelleyen gerekçeli hiç bir mazeret olmamalıdır.

 

·         Aile yardımları memurlarımız açısından yeterli seviyede değildir. Bu hususta reel değer gözetilmeli, artışlar buna göre yapılmalıdır. Sembolik bir ücretle bu iş yürütülemez. Çocuk yardımları ve aile yardımları artırılmalı ve 1500 TL’ye çıkarılmalıdır. Bu hakkın verilmesiyle birlikte birçok çalışan kadın, çocuklarıyla yakından ilgilenecek ve onlarla aile ortamında daha çok zaman geçirebilecektir. Şunu unutmayalım ki; bugün kreşe bırakılan çocuklar, büyüdüklerinde anne ve babasını huzurevine bırakmak için fırsat kollayacaklardır. Böyle bir durum aziz milletimizin aile bütünlüğünü yok edecektir. Çocuk ve aile yardımının 1500 TL’ye çıkarılmasıyla birlikte aile yapımız maddi olarak güçlenecektir. Alım gücünün artması dolaylı olarak ekonomimize yansıyacaktır. Memurlarımızın ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, esnafımızın yaşantısını olumlu yönde etkileyecektir.

 

·         Çalışmayan kadınlar evde ailenin yükünü sırtlanmakta, aile bireylerinin ihtiyaçları için büyük bir çaba harcamaktadır. Çocuk yardımı hususunda çalışan kadınlara tanınan hakların, çalışmayan çocuklu kadınlara tanınması hususunda gerekli adımlar atılmalıdır. Bu şekilde küçük de olsa çalışmayan kadınlar, emeklerinin karşılığını elde etmiş olacaklardır.

 

·         Kamu Çalışanlarının emekli olduktan sonra almış oldukları çocuk ve eş yardımları kesilmektedir. Oysaki emekli olmakla hayat sona ermiyor ve büyük bir mücadeleyle devam ediyor. Emekli olduktan sonra, hak edilen çocuk ve eş yardımının kesilmesi kamu görevlilerimizin aldıkları emekli maaşlarının düşmesine sebep oluyor. Bu da hayat koşulları açısından olumsuz bir sonuç doğuruyor. Çocuk ve eş yardımları kesilmeyerek emekli olduktan sonra da verilmelidir. Buna uygun yeni düzenlemeler yapılmalı ve gereken adımlar hükümetimiz tarafından atılmalıdır.

 

            Büro Memur-Sen olarak hak ve ödevler konusunda hassas olunması gerektiğine inanıyoruz.  Kucaklayıcı ve kapsayıcı çalışmalar, artırılarak toplum fertlerimizi kuşatması gerekmektedir. Sürekli değişen hayat şartları, insanların yaşamını etkilemektedir. Hükümetimize düşen bu dönemlerde toplumumuzun nefes almasını sağlayacak çalışmaları yapmaktır''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00