BAŞKAN UNAT`TAN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE YOĞUNLUK UYARISI

Memur-Sen`e bağlı Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, pasaport ve sürücü belgelerinin nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmasına ilişkin, yeni uygulamanın nüfus müdürlüklerinde iş yükünü artıracağını savunarak, buna karşı İçişleri Bakanlığını

Mardin 3.04.2018 18:09:41 0
  BAŞKAN UNAT`TAN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE YOĞUNLUK UYARISI

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, pasaport ve sürücü belgelerinin nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmasına ilişkin, yeni uygulamanın nüfus müdürlüklerinde iş yükünü artıracağını savunarak, buna karşı İçişleri Bakanlığının bir an önce tedbir alması gerektiğini belirtti.

 

Ümit UNAT, yaptığı yazılı açıklamada, yeni çipli kimlik kartı projesinin uygulamaya girmesiyle ülkede yeni bir dönemin başladığını ve nüfus müdürlüklerinde iş yükünün bir hayli arttığını ve personel ihtiyacının doğduğunu, savundu.

 

Bu iş yüküne bugün itibarıyla sürücü belgesi ve pasaport verilmesi işinin de yüklendiğini işaret eden UNAT , şunları kaydetti:

 

"Ayrıca Suriyeli ve diğer göçmenlerin nüfus idarelerine başvurularında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. En fazla Suriyeli nüfusunun Mardin'de olması ayrıca iş yükünü artırmaktadır. Göç İdareleri yabancıların adres kayıtlarını kendileri tutması gerekirken yabancı uyrukluları nüfus müdürlüklerine yönlendirmektedir. Bu durum yabancılar için de nüfus personeli için de sıkıntı oluşturmaktadır. Nüfus Müdürlüklerinin bu hali ile pasaport ve ehliyet hizmetleri vermesi mümkün değildir. Mevcut şartlarda eksik personel ile çalışan nüfus müdürlükleri arasında personel dağılımındaki adaletsizliğin de, bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Nüfus sayısına uygun olarak memur kadrosu verilmelidir. Yabancıların tüm işlemleri Göç İdaresinin kontrolünde olmalıdır. İçişleri Bakanlığı bir an önce tedbir almalı, personel alımı yapılacaksa bir an önce çalışmalar başlatılmalı, ne vatandaşlar ne de nüfus personeli mağduriyet yaşamamalıdır."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33