BAŞKAN UYSAL: ?YAŞLILARIMIZA TECRÜBE ABİDESİ OLARAK BAKILDIĞI GÜNLERİ GÖRÜRÜZ İNŞALLAH?

Gündem 23.03.2018 10:47:34 0
BAŞKAN UYSAL: ?YAŞLILARIMIZA TECRÜBE ABİDESİ OLARAK BAKILDIĞI GÜNLERİ GÖRÜRÜZ İNŞALLAH?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Darülaceze Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı?na bağlı huzurevlerinin sakinleriyle yemekte buluştu. Ülkemizde her yıl 18 – 24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İ.B.B.’ye bağlı Darülaceze, Abdullah-Nesime Turan Sanatçı Yaşam Evi ve Kartal Beşir Akinal Huzurevi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın huzurevi sakinleriyle İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Yemekte Zekai Tunca konser verdi.

İBB Sağlık Daire Başkanlığı’nın düzenlediği buluşmaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İl Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi İl Başkanı Kamil Çakır da katıldı. Yemekte konuşan Başkan Uysal, “Ülkemizde yaşlılar sadece Yaşlılar Haftası’nda değil, hayatın her aşamasında onlardan akıl alınabilecek tecrübe abidesi olarak bakıldığı günleri görürüz inşallah. Ülke olarak buna çok ihtiyacımız var. Bu yemekte inşallah bir vesile olur” diye konuştu. “Nevruz Bayramı’nda sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum” diyen Başkan Uysal, “Nevruz demek; baharın gelişi, huzurun gelişi, sevincin gelişi demek. Bugün ne tesadüf ki huzur evlerinden siz değerli büyüklerimizi davet ettik, aynı günde buluştuk. İnşallah bu yemek bugün baharın müjdecisi olan nevruz günü hepimize mutluluk, huzur, dostluk getirir. Tekrar bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi. İnsanın bulunduğu yaştan hep bir önceki dönemine özlemle baktığını vurgulayan Başkan Uysal, “İnanıyorum ki herkesin geçmişinden gelen çok önemli bir birikimi ve değeri var. Aslolan çocukluğunu çocuk gibi, gençliğini gençlik gibi yaşamak. Orta yaşı gerçekten verimli geçirip sizler gibi ileri yaşı, huzurlu yaşı böyle hayatı doya doya yaşanılacak yaşı yaşamak. O dönemin de ayrı bir mutluluğu var. Önemli olan o dönemi de mutlu huzurlu bir şekilde yaşayabilmek” ifadelerini kullandı.

-Büyükşehirler Bazı Hasletlerimizi Unutturdu-
Büyükşehirlere göçten sonra önemli bazı değerlerin ve hasletlerin yitirildiğine dikkat çeken Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “ Küçük yerleşim birimlerinde, memleketlerimizde; bir tecrübe abidesi olarak misafiri, akıl danışanı hiç eksik olmayan, devamlı ziyaretçisi olan, kendisine ayrı bir hürmet ayrı bir sevgi oluşturan yaşlıları hatırlarız. Ama ne yazık ki şehirleşme ve sanayileşme artık birçok şeyi bizlere unutturuyor. Yoğun tempo, kalabalık nüfus, bizim kendi hayatımızdan kendimizi habersiz hale getiriyor. Gün geliyor evimizdeki çocuklarımızı bile bir hafta görmediğimiz dönemlerimiz oluyor. Öyle olunca yaşlılarımız da gençlerimiz de çocuklarımız da maalesef o hayatı doya doya yaşayabiliyor diyemiyoruz. Aynı apartmandaki komşular birbirleriyle ne kadar samimi, çocuklar birbirlerini ne kadar iyi tanıyor. Açıkçası sıkıntılarımız var. Bunları gidermek adına çocuklarımız için anaokulları eğlence yerlerimiz oluşturuluyor. Ama baktığımız zaman o tadı alabiliyoruz diyemiyoruz.” -İlçe Belediyelerimizle Önemli Projeler Yapıyoruz-
Başkan Uysal, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin önemli çalışmalar yaparak çocuklara çocukluğunu unutturmayacak, onlara zevk aldıracak, gençlere gençliklerini unutturmayacak, gençlikten zevk aldıracak, normal iş hayatından bunalanlara güzel ortamlar oluşturarak, hayatının baharında olanlara hayattan zevk aldırdıklarını belirterek, “Büyükşehir olarak da Darülacezemiz var. Yine huzur evlerimiz var. Mahallelerde yaşlı evlerimiz var. Bir bir ilgileniyoruz. Yaşlılarımızın tecrübeleri ne kadar aktarabiliyoruz gençlerimize? Açıkçası aktarabildiğimizi tam söyleyemeyiz” şeklinde konuştu. Önümüzdeki dönemde yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden daha fazla yararlanmak için özel uğraş sarf edeceklerini belirten Başkan Uysal, “Ülkemizde yaşlılar sadece Yaşlılar Haftası’nda değil, hayatın her aşamasında onlardan akıl alınabilecek tecrübe abidesi olarak bakıldığı günleri görürüz inşallah. Ülke olarak buna çok ihtiyacımız var. Bu yemekte inşallah bir vesile olur” diye konuştu.

Masaları teker teker gezerek misafirlerle sohbet eden Başkan Uysal daha sonra da huzurevlerinde düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası,  Langırt Turnuvası, Tavla Turnuvası, Satranç Turnuvası ve Bilgi Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini taktim etti.
Programda ayrıca Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden Zekai Tunca konser verdi.

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04