BAŞKAN YAĞMUR`DAN VATANDAŞLARA ``UCUZ ET``UYARISI

Son günlerde ülkemizde yaşanan şarbon vakalarına ilişkin açıklama yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur "Et balık adıyla satış yapan mağazaların Et ve Süt Kurumu`yla bir bağlantısı yok. Vatandaşlarımız buralardan ucuz et almak uğruna sa

Gündem 13.09.2018 16:32:40 0
BAŞKAN YAĞMUR`DAN VATANDAŞLARA ``UCUZ ET``UYARISI


Son günlerde ülkemizde yaşanan şarbon vakalarına ilişkin açıklama yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur  "Et balık adıyla satış yapan mağazaların Et ve Süt Kurumu'yla bir bağlantısı yok. Vatandaşlarımız buralardan ucuz et almak uğruna sağlıklarını tehlikeye atmasın" uyarısında bulundu.

 

Başkan Yağmur  "Ekiplerimiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile dirsek teması halindedirler. Adana'da şarbon vakasına bugüna kadar rastlanmadı. Vatandaşlarımız  Et ve et ürünlerini rahatlıkla yiyebilirler " dedi.


Vatandaşları tanıdık kasaplardan et alması konusundauyaran Adana Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, "Üzerinde mühür bulunmayan, veteriner hekim onayı olmayan yerlerden et alınmaması ve mümkün olduğu kadar et ihtiyaçlarını  tanıdık  kasaplardanalmalarını istedi.Başkan Yağmur vatandaşları ucuz et konusunda da uyararak  , Ucuz et almak için sağlıklarını tehlikeye atmasınlar" dedi.

 

Adana Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, Adana ve ülke genelinde halen "et balık" adı altında  satış yapan eden mağazaların, Et ve Süt Kurumu ile hiçbir bağlantısı olmadığını  belirterek  Et ve Süt Kurumu'nun Adana- Ceyhan Yolu üzerinde bulunan kombinasının içerisindeki mağazasından başka Adana ilinde başkaca bir şubesinin obulunmadaığını belirtti. 

 

Başkan Yağmur, Et ve Süt Kurumu'nun kent merkezindeki çeşitli yerlerinde yer alan mağazalarının kapatıldığını hatırlatrarak. , "Bazı gözü açıklar adı değişmesine rağmen et balık tabelalarını indirmeyip , vatandaşlara sanki Et ve Süt Kurumu bayisiymiş gibi et satışı yapmaya devam ediyor.Kasaplar Odası olarak gerekli çalışmalar yaparak Et ve Süt Kurumu'na başvurduk. Bu konunun en kısa zamanda çözüme ulaştırılması gerekiyor" dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90