BAŞKAN YAĞMUR``KASAP ESNAFINI YIPRATMAK İSTİYORLAR``

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse`nin , kentteki ruhsatlı 5 kesimhanede veteriner hekim kontrolünde yıllık 20 bin ton küçük ve büyükbaş et kesilirken, vatandaşların bunun 3 katı et tükettiğini söylemesi kentte tartışmalara neden oldu.

Gündem 14.12.2019 18:12:17 0
BAŞKAN YAĞMUR``KASAP ESNAFINI YIPRATMAK İSTİYORLAR``

 


Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse'nin , kentteki ruhsatlı 5 kesimhanede veteriner hekim kontrolünde yıllık 20 bin ton küçük ve büyükbaş et kesilirken, vatandaşların bunun 3 katı et tükettiğini söylemesi kentte tartışmalara neden oldu.

 

 

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse yaptığı açıklamada; 

 ''Eğer etler merkez kesimhanelerde kesilip satışa sunulmadıysa insan sağlığı konusunda bir güvencesi yok. Geçen yıl şarbon hastalığı yaşanmıştı ülkemizde. İnsanlara bulaşabilen tehlikeli bir hastalıktı.

 

Veteriner hekimin dikkati sayesinde bu risk ortadan kaldırıldı. Hayvanlardan insanlara bulaşan 250 civarı hastalık var. İnsandaki enfeksiyon kaynaklarının yüzde 70’i hayvansal kökenli. Belediyelerin işi insan sağlığını korumak. Hayvan sağlığını korumadan da insan sağlığını koruyamazsınız.“Adana'da  kesimhanelerde yılda 20 bin ton civarında et kesiliyor.Fakat et seven Adana’nın bu rakamın minimum 3 katı et tüketimi var. Adana etobur bir kent. Adana kebabı dünyada tescil edilmiş bir kebap. Adanalı kebabı seviyor. O nedenle tüm belediyeleri uyarıyorum, mutlaka mezbaha kursunlar, mutlaka veteriner hekim istihdam etsinler.” açıklamasında bulunaran Adana'da tartışmaların fitilini ateşlemişti.

 

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse'nin bu açıklamalarının ardından bugün açıklama yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur  ise bu açıklamalara tepki göstererek,Adana Kasaplar Odası Başkanı Görevimi sürdürdüğüm sürece ne esnafıma leke sürdürrüm ne de adanamıza buradan birkez daha söylüyorum Adanamızda sağlıksız et bulunması mümkün değildir. Adanamızda kaçak et kesimi söz konusu değildir, Adanamıza kaçak hayvan girişi mümkün değildir, bunları takip etmeden kendisini fenomen yapmak için bu sözleri paylaşanlar Adanamızı kirletmek esnafımızı yıpratmak isteyenlerdir. Biz süreki 7/24 denetimde ve esnafımızı ziyaret etmekteyiz. Esnaf arkadaşlarımıza hayırlı işler diliyorum.''Dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA

 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00