BAŞKAN YAŞAR`DAN ENGELLİLERE ``UMUT EVİ``MÜJDESİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, engelliler için yeni bir projenin ilk adımının da atıldığını blirterek, ?İnşallah bu sene ihalesini yapacağımız Engelliler Umut Evi Projesi ile de B

5.12.2015 09:25:23 0
BAŞKAN YAŞAR`DAN ENGELLİLERE ``UMUT EVİ``MÜJDESİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, engelli vatandaşları Empati Temalı Dünya Engelliler Günü Kahvaltısı’nda bir araya getirdi.

İlk Adım Salonu’nda gerçekleşen kahvaltıya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, engelliler ve aileleri katıldı.

“Engellilerin sorunları bizim sorunumuz”

Hayatın her alanında engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Yaşar, göreve geldiği günden beri engelli vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.

Engellilerin sorunlarını kendi sorunlarımız olarak gördük diyen Yaşar, “Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, bizlerin ve kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engellilerle ilgili 2009’dan bu yana Yenimahalle Belediyesi’nde Türkiye’ye örnek olacak projeler gerçekleştirdik. Ve bu süreçte çok yol aldık. Ama bitmedi, daha yolumuz var. Ne zaman sağlıklı bir insanla engelli bir insanın şartları aynı seviyede olur, işte o zaman sorun bitecektir. Bizler yalnızca 3 Aralık’ta değil 365 gün boyunca hem sağlıklı vatandaşlarımızın hem de engelli vatandaşlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir Yenimahalle‘yi yaratmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

İlkler Yenimahalle’de

Başkan Yaşar, Türkiye’de bir ilk olan Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi’ni yaptıklarını ve idaresini derneğe verdiklerini kayderek “Aynı şekilde Omurilik Yaşam Merkezi’ni de biz yaptık ve idaresini derneğe verdik. Görme Engelliler Spor Kulübü sahalarını ve idari binalarını yaptık teslim ettik. Belediyenin ekonomik açıdan zor durumda olan ailelere verdiği Yenikart’ta önceliği engellilere verdik. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte otistik engellilere yönelik bir çalışmaya ortak olduk. Okullarımıza otistik sınıflar yaptık ve teslim ettik. Tekerlekli sandalye, akülü sandalye, baston yani araç gereç bakımından gücümüz yettiği kadar tüm engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

Umut Evi geliyor

Yaşar, engelliler için yeni bir projenin ilk adımının da atıldığını blirterek, “İnşallah bu sene ihalesini yapacağımız Engelliler Umut Evi Projesi ile de Batıkent’te bütün engelli gruplarının yararlanacağı eğitim alacağı, spor yapacağı merkezin temelini atacağız ve bu dönemde de bitireceğiz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Umut ediyorum ki biz diğer belediyelere de örnek oluruz. Böyle tesisler ne kadar çok olursa engellilerimizin de mutluluğu artacaktır” diye konuştu.

“Biz birbirimizi anlamazsak, engelleri aşamayız”

Kendisi de engelli olan Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz da empati yapmanın engelleri aşmada önemli olduğuna vurgu yaptı. Yılmaz, “Bazı duyarlılıklar vardır, hayata dair durumlar vardır. Bunların belirli günlere sığdırılması çok zordur. Engellilik de bunlardan biri. Biliyoruz ki bir güne, bir haftaya sığmayacak zorlularımız var. Ama el birliğiyle, sevgiyle, gayretle bizler çaba sarf edersek aşılmayacak engel, zorluk yoktur. Ne durumda olursak olalım mutlu olmanın hayatı anlamlı kılmanın yolunu bulabiliriz. Biz de bu cümleden hareketle belediye olarak, başkanımız Fethi Yaşar’ın destekleriyle engelli hizmetlerimizde yeni bir sayfa açıyoruz ve yerel hareket ederek bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaların üzerine model projeler üretmeye çalışıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü temasını bu sene “Empati” olarak belirledik. Biz birbirimizi anlamazsak, birbirimizi anlayacak yola ulaşmazsak, engelleri aşamayız. Bizler böyle düşünüyoruz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56