Başkan Akgül,Çalışmalarını Anlattı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kamu Denetimi Araştırma Derneği'nce düzenlenen Yerel Seçimler Öncesi Türkiye'de Kent Yönetimi” konulu panele katıldı.

Belediye Haberleri 7.10.2013 13:17:03 0
Başkan Akgül,Çalışmalarını Anlattı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kamu Denetimi Araştırma Derneği’nce düzenlenen “Yerel Seçimler Öncesi Türkiye’de Kent Yönetimi” konulu panele katıldı. Türk Standartları Enstitüsü konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Akgül’ün yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Memur- Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr Murat Akçakaya, Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr Kemal Görmez, KAYAD Genel Başkanı Selami Duman ve çok sayıda davetli katıldı. Panelde konuşmacı olarak yer alan Akgül, kent yönetimi ve kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye’de çok tartışıldığını kaydederek, Mamak’ta uyguladıkları kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Türkiye’de yıllardır konuşulan kent yönetiminin şehircilik, planlama ve şehirlerin oluşumu açısından akışına bırakıldığını ve bu yüzden çarpık yapılaşmanın oluştuğunu kaydeden Akgül, kentsel dönüşüm projeleriyle bu soruna da çözüm üretilmeye başlandığını söyledi.

 

Kentsel Dönüşümde Mamak Modeli

Mamak’ın Ankara’nın dördüncü büyük ilçesi olduğunu ve yıllardır çarpık yapılaşma, gecekondu, cezaevi ve çöplüğüyle anıldığını belirten Akgül, “Göreve geldiğimizde masaya yatırdığımız ilk konu bu algıyı ortadan kaldırmaktı. Yaşam alanları oluştururken, sosyal dönüşümü de aynı anda gerçekleştirmekti. Çok ciddi mesafe katettik. Mamak’ta 7 ayrı kentsel dönüşüm projesi uyguluyoruz. Yeni bir Mamak oluşturuyoruz” diye konuştu. Mamak’ta sağlıklı olmayan binaların da dönüşümünü düşündüklerini belirten Akgül, estetik kentleri oluştururken vatandaşa projenin çok iyi anlatılması gerektiğinin altını çizdi. Akgül, “Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi dediğimiz 50 bin konutluk Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, 2 bin konutluk Yatık Musluk kentsel dönüşüm projesi, Türkiye’de bir ilk olan Mamak modeli diye de adlandırabileceğimiz Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Kentsel Dönüşüm Projesi ve Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme projeleri hızla devam ediyor. Model olmasının sebebi yüzde 21 ‘i konut alanı, yüzde 79’u yeşil alan ve sosyal donatı alanı. Dönüşüm istihdam ve büyümeyi de beraberinde getirecek “dedi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


39.5° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75