Başkan Akgün, 'Cumhuriyeti Payidar Kılmak Mesuliyetimizdir.' Dedi.

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Akgün, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Gündem 28.10.2021 19:30:00 0
Başkan Akgün,

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Akgün, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

 

Başkan Akgün açıklamasında;

 

“Tarih boyunca, daima hür ve bağımsız yaşamış olan necip milletimiz, kendi içinden çıkan, dahili ve harici bedhahların, kendi çıkarlarını, menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenlerin ihanetini yaşamanın ağır psikolojisinde, birçok defa var oluş mücadelesi vermiştir.

 

Bu süreçte istiklalinden taviz vermemiş, tarih sahnesinde hep var olmuş, cihan devletleri kurmuştur.

 

Kurduğu devletler marifetiyle de cihana “nizam-ı alem” ideali doğrultusunda; adaleti, eşitliği sağlamış, hükmetmek yerine,  hizmeti ilke edinmiş, bu ideali doğrultusunda adil ve eşitlikçi uygulamalarıyla model olmuştur. Bu müstesna özelliği ile cihana istikamet tayin etmiş, vatandaşına hizmeti ilke edinen yönetim anlayışıyla başka devletlerin yönetimindeki insanlarınca imrenilmiş, tarihte hep var olmuştur.

 

Ecdadımızın gerçekleştirdiği son şanlı destan Kurtuluş Savaşı olmuştur. Birinci Dünya Savaşından sonra da kendini esir etmek isteyen düşmanlarına, küresel eşkıyalara karşı var oluş mücadelesi başlatmıştır.

 

Aziz milletimiz, istiklalimizin sembolü şanlı bayrağımız inmesin, hakikati âleme ilan eden ezanlarımız dinmesin, harim-i ismetimiz çiğnenmesin ve mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin diye canıyla, malıyla ve bütün imkânlarıyla onlarca cephede destanlar yazmıştır.

 

Kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın arkasından kurulan Cumhuriyet, Türk varlığının üzerine konulmak istenen ipoteği kaldırmıştır.

 

Yok olmanın eşiğinden milletin azim ve kararlılığıyla kurtulan ecdadımızın, 29 Ekim ile ilan edilen şanlı destanımız “Kurtuluş Savaşı” mazlum milletlere ilham vermiş, ışık tutmuştur.

 

Cumhuriyet, milli birlik ve beraberlik açısından birleştirici bir özellik taşımaktadır. Cumhuriyet, yönetimde halk ile istişare yapmanın adıdır.

 

Dün olduğu gibi, küresel eşkıyaların hedeflerinde, gerek gerek terör örgütleri saldırılarıyla askeri, gerek ekonomik terör  örgütlenmeleri ve tuzakları ekseninde üzerimize yönelen iktisadi saldırılar karşısında; dün olduğu gibi,  genciyle ihtiyarıyla, erkeği ile kadınıyla, bugün de üzerimize düşen görevin bilincindeyiz.

 

Ecdadın can vererek, kan dökerek bize emanet ettikleri bu topraklarda adaleti, hukuku, ahlaki erdemleri, huzur ve refahı hâkim kılarak, cumhuriyetimizi el ve gönül birliği ile geleceğe taşıyarak, küresel eşkıyaların hedefinde olan aziz vatanı, kutlu devleti, son kalemiz olan “CUMHURİYETİMİZİ” ilelebet payidar kılmak mesuliyetimizdir…

 

Şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına, Cumhuriyet Bayramımızın 98. yıl dönümünü idrak edip kutlarken, coğrafyayı vatan kılan 1. Cihan Harbinden, kurtuluş savaşımızda aziz vatanımızı, istiklalimizi, bayrağımızı ve kutsal değerlerimizi bizlere emanet bırakanların yanı sıra, Küresel Eşkıyaların tahrik ve tertibinde cereyan eden saldırılara karşı, gerek yurt içinde, gerek sınır ötesinde, canları ve mallarıyla savaşarak, verdikleri mücadele ile, “Cumhuriyeti” ilelebet payidar kılmak yolunda canını feda eden, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ebediyete intikal eden bütün geçmişlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hürriyet ve istiklalimizi daim kılması, “Cumhuriyetimizin” ilelebet payidar olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29