BAŞKAN ALİ KART;'NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE EN AZ 4 BİN PERSONEL ATANMALI'

e-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali KART son yıllarda Nüfus Müdürlüklerinde artan işş hacmi ve yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yaparak,En kısa sürede Nüfus Müdürlüklerine 4 bin personel atanmasını istedi.

Gündem 27.12.2022 11:52:00 0
BAŞKAN ALİ KART;

e-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali KART son yıllarda Nüfus Müdürlüklerinde artan işş hacmi ve yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yaparak,En kısa sürede Nüfus Müdürlüklerine 4 bin personel atanmasını istedi.

 

e-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali KART açıklamasında şunları söyledi:' ‘ Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğu  hafta içi saat 19.00’a kadar,Hafta sonları da çalışanlar mesaiye bırakılarak aşmaya çalışıyorlar. Hatta bazı illerimizde örneğin İzmir'de  son 2 ayda personelimiz yıllık izinlerine çıkamıyor. Çipli Kimlik Kartları dağıtılmaya başlandığından bu yana yaklaşık kişi bazlı 70  Milyon  civarında kimlik dağıtıldı. Bunun yanın da birkaç kez kimlik çıkaranları eklediğimizde bu sayı yaklaşık 82 Milyonu buluyor.

 

Bu iş yükü üzerinden, Emniyet'ten 30 Milyon Sürücü Belgesi,10 Milyon da Pasaport yükü eklendi. Nüfus müdürlüklerimizdeki sorunlar artık kronikleşme boyutundadır Örneğin Nüfus Personellerinin yoğunlukta olduğu bir sosyal medya platformunda yapılan ankette ‘’Tekrar Göreve başlasam Nufusta çalışmadım'' diyenlerin  oranı, Ankete katılanların yaklaşık yüzde 83'tür.Bu mevcut personelimizin ne kadar yıprandığının apaçık göstergesidir.

 

Sendika olarak sadece sorunları dile getirmedikleri de belirten e-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali KART ,Sorunların çözümü için de bazı önerilerde bulunduklarını ifade etti.

 

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali KART sözlerine şöyle devam etti;

 

‘’Nüfus müdürlüklerimize en az 4 bin personel atanmasını talep ediyoruz. Türkiye'de 3 Farklı Üniversitede Nüfus ve Vatandaşlık İşleri  Bölümleri vardır. Buradan mezun olan öğrencilerimizin Nüfus Müdürlüklerimize atanmalarını  bekliyoruz. Kalitesi arttırılmış en az 5000 parmak izi cihazı talep ediyoruz, mevcut cihazlarla parmak izi aldığımızda, süre bazında sıkıntılar yaşıyoruz, hatta geri doğrulamak istediğimizde çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Mesai ücretimizin iki katına çıkarılmasını talep ediyoruz, çünkü mevcut aldığımız mesai ücreti yemeğe ve yola gitmektedir.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19