BAŞKAN AYANOĞLU MARDİN DEDAŞ BİNASINI MÜHÜRLEDİ

Mardin Belediyesi`ne bağlı İmar Müdürlüğü ve zabıta ekipleri de mesai saati bitiminin ardından, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile birlikte, Nur Mahallesi`nde bulunan DEDAŞ İşletme Müdürlüğü`ne gelerek imar durumuna aykırı olduğu gerekçesi binayı

Polisiye Haberler 16.01.2014 21:23:59 0
BAŞKAN AYANOĞLU MARDİN DEDAŞ BİNASINI MÜHÜRLEDİ

Mardin Belediyesi ile yapılan ödeme protokolüne rağmen bu protokolü hiçe sayan DEDAŞ, Mardin Belediyesi`nin hizmet binasından sonra bugün de şehir merkezine içme suyu sağlayan 6 pompa istasyonunun elektriğini keserek, kentin tamamını susuz bıraktı. 
Bunun üzerine Mardin Belediyesi`ne bağlı İmar Müdürlüğü ve zabıta ekipleri de mesai saati bitiminin ardından, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile birlikte, Nur Mahallesi`nde bulunan DEDAŞ İşletme Müdürlüğü`ne gelerek imar durumuna aykırı olduğu gerekçesi binayı mühürledi.
Akşam saatlerinde Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ile birlikte, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Dicle EDAŞ hizmet binasının kapılarına mühür vurdu. Bu arada mesai saatlerinin devam etmesi nedeniyle hizmet binasında görev yapan bazı çalışanlar ile hizmet alan vatandaşların içeride kaldığı görüldü. Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu yaptığı açıklamada, EDAŞ binasının imar aykırılığı olduğunu belirterek, "EDAŞ binasının ruhsatı olmadığını ve imara aykırılığı var. Vatandaşın can ve mal güvenliği noktasında sıkıntılar vardı. Bu konuda yasal olarak arkadaşlarımız aykırılık durumunu giderinceye mühürlendi.Bu işlemi gerçekleştirmek için buradayız. Inşallah arkadaşlarımız imara aykırılık durumunu giderir ve bize başvururular, bizde gereğini yerine getiririz. Eğer imar durumu aykırılıkları giderilmez ise belediye meclisinden çıkacak karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Meclisten yıkım kararı çıkarsa onu da uygulayacağız." dedi
DEDAŞ personelinin içerde işlemlerine devam ederken gerçekleştirilen mühürleme çalışmasına Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da bizzat katılarak eşlik etti. Başkan Ayanoğlu, DEDAŞ binasının imara aykırı olduğu için mühürlendiğini belirterek, "İmara aykırılık durumu söz konusu. İnsanların can ve mal güvenliğini düşünerek, yasal çalışmamızı gerçekleştirdik. İmar Müdürlüğü`ndeki arkadaşlarımız burada çalışan insanların can ve mal güvenliğini göz önünde bulundurarak böyle bir çalışma gerçekleştirdiler. Yasal süreç devam edecek" dedi.
İmara aykırılık saptanırsa binanın yıkılıp yıkılmayacağı yönündeki bir soru üzerine Ayanoğlu, "Durum encümen arkadaşlarımız tarafından komisyon toplantısına getirilecek ve konuyla ilgili yasal prosedür devam edecek" yanıtını verdi.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00