BAŞKAN AYANOĞLU`NDAN ``TEDAŞ`` AÇIKLAMASI

Yapılandırılmış ve Protokol yapılmış olmasına rağmen,Borcu bulunduğu gerekçesi, ile Elektirkleri kesilen Ak Partili Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu Sert Açıklamalarda bulundu.

Polisiye Haberler 15.01.2014 07:19:35 0
BAŞKAN AYANOĞLU`NDAN ``TEDAŞ`` AÇIKLAMASI

Yapılandırılmış ve Protokol yapılmış olmasına rağmen,Borcu bulunduğu gerekçesi, ile Elektirkleri kesilen Ak Partili Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu Sert Açıklamalarda bulundu.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu Konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı Basın açaıklamasında Tedaş`ı suçladı.Başkan Ayanoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"MARDİN TEDAŞ KURUMU KENDİ YAPTIĞI PROTOKOLE KENDİSİ UYMADI"
TEDAŞ kendi yaptığı protokole kendisi uymadı. Biz Mardin Belediyesi olarak TEDAŞ ile Eylül 2013 te elektrik borcun ödenmesine ilişkin protokol yaptık ve her ay nakit olarak elektirik borcumuzu ödemeye başladık . Fakat TEDAŞ hukuksuz bir şekilde; ben bu protokolü kabul etmiyorum deyip belediyemizin elektiriğini kesti. Tedaş ile Görüşmelerimizde akla hayale gelmeyecek öneriler ileri sürmektedir. Aslında TEDAŞ Mardin Belediyesi üzerinden vatandaşa mesaj veriyor "bakın ben belediyenin de elektriğini kesiyorum" demeye getirerek bir politika izlemektedir. Bununla tahsilatını artırmayı hedeflemektir. 
Biz Mardin Belediyesi olarak protokol kurallarına uyduk. Uymayan TEDAŞ müessesesisdir . Bu konuda gerekli çabayı harcayacağız ve bu hukuksuzluğun önüne geçeceğiz. Hiç borç ödemezsek eyvallah diyeceğiz haklılar diyeceğiz ama bu yapılan tamamen hukuksuz bir uygulamadır saygıyla duyurulur.``Açıklamasında bulundu.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa olmak üzere 6 ilin belediyesi ve bu illere bağlı ilçe ve beldelerin de elektrikleri borçları yüzünden kesilmelerinin söz konusu olduğu belirtiliyor.

Güneydoğu illerinde birikmiş alacaklarının tahsili için kolları sıvayan TEDAŞ Yetkilileri Turizmde önemli hedefleri olan ve Yıldızı parlayan Mardin ilini ilk Hedef seçerek,Diğer Belediyelere ve Borcu olan  vatandaşlara  Aba altından sopa göstererek işi ciddi Tuttuğunu göstermek istedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00