BAŞKAN GÖKÇEK`TEN ``ANKAPARK ```KARARINA SERT TEPKİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin Ankapark inşaatının da bulunduğu bölgenin imar planına yürütmeyi durdurma kararı vermesine tepki göstererek, Bana köprüleri, alt-üst geçitleri yaptırmıyorlardı. Ben bugüne kad

24.03.2014 14:22:25 0
BAŞKAN GÖKÇEK`TEN ``ANKAPARK ```KARARINA SERT TEPKİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin Ankapark inşaatının da bulunduğu bölgenin imar planına yürütmeyi durdurma kararı vermesine tepki göstererek, “Bana köprüleri, alt-üst geçitleri yaptırmıyorlardı. Ben bugüne kadar hepsini yaptım. Onları nasıl yaptıysam, bunu da öyle yaparım. İlla ki yaparım. Yasalara uygun hale getirir yaparım”Açıklamasında bulundu

Atatürk’ün vasiyetinde, Atatürk Orman Çiftliği arazisini halkın dinlenme ve eğlence yeri olarak da işaret ettiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Dolayısıyla biz buna uygun dinlenme ve eğlence yeri olarak yapıyoruz. Siz buna niye karşı çıkıyorsunuz?” diye konuştu.

Gökçek, Kanal 24’te “Yerel Seçim Özel” programında Gazeteciler Melik Yiğitel, Mustafa Kartoğlu ve Okan Müderrisoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Başkan Gökçek programda Atatürk Orman Çiftliği içinde Başbakanlık binası ile birlikte yapımı devam eden Ankapar inşaatı ile ilgili Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

“ANKAPARK TURİZMİ AYAĞA KALDIRACAK PROJE”

      Ankapark’ın Ankara’da turizmi ayağa kaldıracak proje olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Önce 5 milyon daha sonra 10 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Ankara’da hiç turist yok ama Ankara’da turizm noktasında bir hamlenin yapılması kesinlikle şart. Bizim birinci ayağımız bu. Dünyanın en büyüğünü yapıyoruz” diye konuştu.

 

-“BU TİP KARARLAR 1 AY İÇİNDE VERİLMELİ-

Ankapark’ta inşaatın yüzde 58’inin bittiğini kaydeden Başkan Gökçek “Mahkeme kararı, hem burayı yapmayacakmışız. Hem de Başbakanlık binası yapılmayacakmış. Bu kadar yatırım yapıldıktan sonra bu işten dönmenin kamu faydası nerede? Biz 500 trilyon para yatırmışız buraya” dedi.  

Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben hep kesinlikle iddia ederim, (inşallah bu dönem o kanun değişikliği de gerçekleşir) özellikle yürütmeyi durdurma kararları veya iptal kararları yapımla ilgili ise ilk 1 ay içinde verildi ise verilmeli. Ondan sonra verilmemeli. Olmaz böyle şey. İnşaatın yüzde 58’i tamamlanmış. Mahkeme durdurma kararı veriyor. Bu nasıl iş? Böyle bir şey var mı dünyada?

Her mahkeme kararının karşı kararları da var. Bana köprüleri yaptırmıyorlar, alt-üst geçitleri yaptırmıyorlardı. Ben bugüne kadar hepsini yaptım. Nasıl yaptıysam, bunu da öyle yaparım, illa ki yaparım: Yasalara uygun hale getirir yaparım. Kaldı ki, Başbakanlık binası bitmiş, Nisan, Mayıs’ta inşallah açılacak. Çıkıyorlar, ‘Efendim bu bina yıkılacak. Koca bina yıkılacak. Böyle bir şey olabilir mi? Akıl var mantık var. Bu sırf insanların kafasında problem çıkartmak için. Şimdi ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu bir Belediye Meclis kararı ile çözerim. Zaten benim fazla bir zamana ihtiyacım yok.  4 ay beş ay sonra da burası bitiyor. “ 

-“ATATÜRK VASİYETİNDE NE DİYOR?-“

      Başkan Gökçek Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili vasiyetine de dikkat çekti. Atatürk’ün vasiyetinde, “Atatürk Orman Çiftliği’nde birinci olarak ‘Tarım için kullanacaksınız’ ikinci  olarak da ‘dinlenme ve eğlence yeri’ olarak kullanılacak” dediğine değinerek, “İsteyen internete girerek bunu rahatlıkla görebilir. Dolayısıyla biz buna uygun dinlenme ve eğlence yeri olarak yapıyoruz. Siz buna niye karşı çıkıyorsunuz?” dedi.

 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46