BAŞKAN GÜNEŞ'TEN PEYGAMBERİMİZ VE İSLAMI DEĞERLERE KARŞI YAPILAN SAYGISIZLIĞA SERT TEPKİ

Diyanet Birlik-sen ve Türkiye tanıtma platformu Midyat ilçe başkanı S.Sadullah Güneş'ten sert tepki "peygamber efendimize ve İslami değerlerimize karşı yapılan saygısızlığı lanetliyorum Dedi.

21.12.2022 09:45:00 0
BAŞKAN GÜNEŞ

Diyanet Birlik-sen ve Türkiye tanıtma platformu Midyat ilçe başkanı S.Sadullah Güneş'ten sert tepki "peygamber efendimize ve İslami değerlerimize karşı yapılan saygısızlığı lanetliyorum  Dedi.

 

BaşkanS.Sadullah Güneş konuya  ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’Son zamanlarda dünya genelinde dinler arası diyalog arayışları yaygınlık kazanmakla birlikte bu düşünceye paralel olarak son zamanlarda ülkemizde de İslam'a ve rahmet peygamberi efendimizin manevi kimlik ve kişiliğine yönelik küçümseyici ve saygınlığına halel getirici eylem,söz ve davranış biçimlerine şahit oluyoruz . Kur'anı Kerim'de Hz.peygambere saygı gösterilmesi,saygısız söz,fiil ve davranışlardan kaçınılması gerektiği çeşitli şekillerde ve farklı münasebetlerle ifade edilmiştir . insanları Hakka davet eden, doğru yolu gösteren ve hidayete erdiren peygamber efendimiz için Cenabı Hak;"Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik "buyurmuşlardır . 0, bütün âlemlere rahmettir Bütün insanlığın içinde bulunduğu buhranlı günlerin en büyük nedeni, O’nun tarif ettiği ve yaşadığı gibi yaşamamaktan kaynaklandığı bir gerçektir. Sevgili Peygamberimize ,sevgililer sevgilisine, İslam'a ve İslami değerlerimize karşı yapılan her türlü saygısızlığı lanetliyorum .''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07