BAŞKAN IRMAK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak gazetecilerin sorularını yanıtladı

Mardin 23.01.2015 20:00:27 0
BAŞKAN IRMAK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak gazetecilerin sorularını yanıtladı

 Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, halkla birlikte enerjilerine, topraklarına ve sularına sahip çıkacaklarını ifade ederek, “Halkımızın tansiyonunu ölçme niyetindeyseler bu çok tehlikeli bir gidişattır. Halk her şeyi kabul eder ama toprağından, enerjisinden ve suyundan asla vazgeçmez” dedi.

 Mardin’de ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileri, Artuklu Belediyesi ile DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü arasında yaşanan elektrik ve su kesintisi krizini Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak’a sordu. Belediyenin başkanlık makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eş Başkan Irmak, gerek Türkiye’de gerekse de dünyada benzeri olmayan insanlık suçunu içeren bir uygulamanın söz konusu olduğunu belirterek, “Kaldı ki dünyamızda hayvanlar bile susuz bırakılmazken, belediyelerimizin su pompalarının elektriği kesilerek insanlarımız susuzlukla karşı karşıya kalmıştır. Su hayattır, suyun olmadığı yerde hayatta söz konusu değildir. Yani ilgili kurum, Mardin halkının hayatına kelepçe vurmuştur. Biz bu durumu kınıyoruz. Dünyada yapılan savaşlarda, en azılı terör örgütleri bile işgal ettikleri yerlerde su havzalarına dokunmamıştır. Bunun örneği en son Musul’da yaşandı. Başka yerlerde de örneklerine rastlanır. Aslında burada halk bir bütün olarak cezalandırılmıştır. Biz halk olarak enerjimize, toprağımıza ve suyumuza halkımızla sahip çıkmaya devam edeceğiz ve bu konuda asla geri adım atamayacağız” dedi.

 Irmak, gerek devlete gerekse de başka kurumlara en az borcu olan belediyelerin DBP’nin belediyeleri olduğunu aktararak, “Bugün eğer devlete kamu kuruluşlarına belediyelerin borucunu ön plana çıkartırsak sadece İzmit’in, Ankara’nın borcunun Türkiye’nin bütçesinin yarısına eş değerdir. Bütün belediyelerin borçları söz konusudur. Bu maksadı aşma, insanları ve halkımızı cezalandırma yöntemidir. Bunun direk borçla alakalı olduğunu da düşünmüyoruz” diye konuştu.

 ‘Kaçak binalar yıkılacaktır’

 “Bu kurum bu şirket ya da ilgili devlet kurumları halkın tansiyonunu ölçme niyetindeyseler bu çok tehlikeli bir gidişattır” diyen Irmak, şöyle devam etti: “Halk her şeyi kabul eder ama toprağından, enerjisinden ve suyundan asla vazgeçmez. Bu tehlikeli bir gidişattır ve derhal bu yanlış ve insanlık dışı uygulamalara son verilmelidir. Yapmış olduğumuz araştırmada, bina kaçak olduğu tespit edilmiştir. Şu an çalışmalarımız devam etmektedir. Kaçak olduğuna dair yapı tatil zaptımız tebliğ edilmiştir. Bu konuda önümüzdeki süreç içerisinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Gerek savcılık boyutu, gerek yıkım kararı gerekse de para cezası, yani imar mevzuatının gerekleri yerine getirilecektir. Bu konuda tavrımız nettir. Kaçak binalar yıkılacaktır. Özellikle kamu kurumları ve bu tür büyük ve göz önünde bulunan ve devletin tahsildarlığını yapan kurumların veya şirketlerin binalarının kaçak olması bir kere yüz kızartıcıdır. ”Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46