BAŞKAN KUDRET BULUT'TAN ELEKTİRİKLİ SCOTER TEPKİSİ

Ülkemizde her geçen gün kullanımı artan elektrikli scooterlar, sağlıklı bireyler için eğlenceli bir aktiviteyken engelli ve yaşlılar için ise büyük tehlike yaratıyor.

28.01.2023 14:30:00 0
BAŞKAN KUDRET BULUT

Ülkemizde her geçen gün kullanımı artan elektrikli scooterlar, sağlıklı bireyler için eğlenceli bir aktiviteyken engelli ve yaşlılar   için ise büyük tehlike yaratıyor.

 

Yurt Ay Der Genel Başkanı Kudret Bulut, Son Başkent Ankara'da da son  günlerde kullanımı artan ve Kaldırımlara park edlien scooterların yaşlılar ve engelliler için tehlike yarattığını belirterek Yaşlılar ve Engellileri  Mağdur Etmeye devam ettiğini belirtti.

 

Başkan Bulut Başkent Ankara'da ,Kaldırımlara ve yollara rastgele park edilen scooterların  görme engelli ve bedensel engelli  vatandaşlar ile Yaşlı vatandaşların  günlük hayatlarını zorlaştırdığını belirterek buna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

 

Yurt Ay Der Genel Başkanı Kudret Bulut, yaptı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

 
‘’Yaşı ilerlemişler ile Engelli vatandaşlar sokakta pek çok engelle karşılaşıyor. Bunlara bir de gelişi güzel park edilmiş elektrikli scooterlar eklendi. 
Ankara’nın güzel sokakları caddeleri meydanları scooter denen aletlerde dolmaya başladı engellilerin güzelim Ankara kentinde özgürce işine gücüne gitmeleri ve park bahçelerde gezmeleri engellenmektedir.


Tüm yetkili ilgili kurumları ve sivil toplum örgütlerini göreve davet ediyoruz. Umarız, artık herkesin farkında olduğu bu soruna çözüm üreterek daha fazla müsaade edilmemesi.
Yaşı ilerlemişler ile Engelli dostlar, zaten kaldırımların ve yolların sarı bantların kaygan oluşu ve okul ve işyerlerine hastanelerine gitmelerinde ve çevrenin yolların düzensizliğinden araçlara binip binmelerinden şikâyetçiyken esnafların ürünlerini kaldırımda sergileme şeklinden mustaripken, çöp kutuları kaldırım üzerine bırakılmışken, gelişigüzel park edilen araçlar sebebiyle Yaşı ilerlemiş ve engelli dostların araç yollarına çıkmalarına yaralanmalarına zarar görmelerine şahit olmuşken, Kaldırım kenarına rasgele konulan dubalara çarparak yürümeye çalışan ve süs olsun diye dikilen ağaç ve tabelalara vurmaktan bıkan yaşı ilerlemiş vatandaşlar ve engelliler karşısına bu kez de scooterlar çıkmış vaziyette yaşadıkları çevrede kendilerini rahat edecek bir alan yol bulamadıkları gibi hele engelli levhaları ve kabartma ifadelerin olmayışı adı geçenler sıkıntı yaşamaya devam etmektedir. Bu sorunların biran önce yetkili kurumlar (Aile Bakanlığı, İçişleri bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet bakanlığı, Sağlık bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Kent konseyinin (Kent Konseyi içinde sadece Kooperatifler bulunmadığını birazda toplum içinde yaşayan özel insanların olduğunu hatırlatmak isterim.) bütün kurum ve kuruluşlar el ele vererek proje dahilin de bir an önce çözüm üretmeleri gerekmektedir. ‘’Dedi. 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56