Başkan Şahin: 'Hemşehrilerimizin Verdiği Krediyi En Doğru Şekilde Kullanacağız'

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, göreve geldikten hemen sonra parti rozetini çıkararak çalışmalara başladığını, bu kapsamda herkese eşit hizmet vererek çalışmalara devam edeceğini söyledi.

14.05.2024 13:33:00 0
Başkan Şahin:

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, göreve geldikten hemen sonra parti rozetini çıkararak çalışmalara başladığını, bu kapsamda herkese eşit hizmet vererek çalışmalara devam edeceğini söyledi. Başkan Şahin, ‌Mamaklıların kendisine verdiği krediyi en doğru şekilde kullanacağını belirterek Mamaklıların, aldığı karardan pişman olmayacaklarını ifade etti.

 

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu'ndan Başkan’a Ziyaret

 

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Uykun ve heyeti, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’i ziyaret etti. Heyeti, Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Şahin, Çorumlu hemşehrilerinin talep ve sorunlarını dinledi. Göreve geldikten sonra parti rozetini çıkararak çalışmalara başladığını vurgulayan Başkan Şahin, “Büyük bir farkla seçimi kazandık. Seçildikten sonra rozetimizi çıkardık. Mamak Belediye Başkanı olarak adaletli, düzgün bir hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

 

‘Bu Krediyi İyi Kullanacağımdan Eminim’

 

‌Mamaklıların verdiği oy ile göreve geldiğini ve bu sonuçtan Mamaklı vatandaşların pişman olmayacağını dile getiren Başkan Şahin, “Yerel yönetimle bize büyük bir kredi verdiler. Bu krediyi düzgün kullanırsak genel seçime ve tekrar parlamenter sisteme ve tekrar Atatürk Cumhuriyetinin çizgilerine doğru hızla ilerleriz. Bizim mücadelemiz sadece bizim gibi düşünenler için değildir. Bizim mücadelemiz, bütün toplum içindir. Ben bu krediyi iyi kullanacağımdan eminim. Mamaklı vatandaşlarımız asla pişman olmayacaklar” diye konuştu.

 

Başkan Şahin, vatandaşın yararına olan her konunun Belediye Meclisi’nden geçerek hizmete sunulacağının da altını çizdi. Başkan Şahin, Mamak Belediyesinin kısa süre içerisinde, başta ortaya koyduğu çalışmalar olmak üzere gerek kadrosuyla gerekse meclis üyeleriyle parmakla gösterilen bir belediye olacağına da dikkat çekti.

 

‘Dikimevi – Natoyolu Metrosu Yapılacak’

 

Devamında, Dikimevi- Natoyolu Metro hattının da müjdesini veren Başkan Şahin, “Haziran’da ihalesi yapılacak olan Dikimevi- Natoyolu Metrosunu da inşallah Mansur Başkanımızla birlikte hızla gerçekleştireceğiz. Bunun akabinde Kızılca Oto Sanayi sitesinin çalışmalarında da son aşamaya gelindi” dedi.

 

Sokak Hayvanlarına Doğal Yaşam Alanı

 

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin başıboş sokak hayvanları olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Mamak'ta yaklaşık 5-6 bin civarında sokakta gezen başıboş sokak hayvanları var. Seçim beyannamemde de vardı. Sokak hayvanlarına barınak değil, yaşam alanı yapacağız,. En büyük projelerimizden birisi bu. Hayvanların özgürce dolaştığı büyük bir alan yapacağız” diye konuştu.

 

‘Modern Kurban Kesim Alanları Oluşturulacak’

 

Başkan Şahin ayrıca, vatandaşların bir sonraki Kurban Bayramı’nda rahatlıkla kullanabilecekleri Modern Kurban Kesim ve Et Kesim Tesis alanlarının oluşturulacağının da duyurdu.  

 

Önceki dönemden devralınan borçlar konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, bu borçların kendilerini korkutmadığını, kısa süre içerisinde bu borçların kapatılacağını bildirdi.

 

Dernekler için Yer Tahsisi

 

Köy Derneklerine de yer tahsisi konusunda desteklerde bulunacaklarını kaydeden Başkan Şahin, “Dernekler bir araya gelirlerse konferans salonu oluşturacağız. Derneklerimizi bir yerde toplamayı düşünüyorum. Bir apartmanın alt katında derneklere yer vermekle çözülmüyor. Sizlerle zaman zaman bir araya gelerek, görüşlerinizi alarak bu projeyi geliştirirsek kalıcı bir çözüme ulaşmış oluruz” dedi.

 

Başkan Şahin ayrıca, ilerleyen günlerde kadınların sorunlarıyla birebir ilgilenecek yeni bir birimin  kurulacağını ve bir kadın Belediye Başkan Yardımcısının da göreve başlayacağını duyurdu.

 

'Araçlarımızı Kendimiz Alacağız'

 

Mamak Belediyesi’nin kiralık araçlarına dair de açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, önceki yönetim sürecinde kiralanan 90 araçtan 10 tanesini iade ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

 

“Yaklaşık 5 milyon kiralık ödüyoruz.  MABEL firmamız 40 tane kiralamış, 1 milyon 900 bin TL. Ana belediyemiz de 50 tane araç kiralamış. 10 tanesini iade ettik. Şu anda 80 tanesi devam ediyor. Araçlarımızı kendimiz alacağız.”


 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,64% -0,45
  • EURO

    34,97% -0,74
  • GRAM ALTIN

    2422,86% -0,90
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00