Başkan Şahin İşgalin İkinci Yılında Filistin Halkını Unutmadı
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ekim ayı belediye meclis toplantısında kürsüye çıkarak Gazze’de iki yıldır süren katliama ilişkin bir konuşma yaptı.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ekim ayı belediye meclis toplantısında kürsüye çıkarak Gazze’de iki yıldır süren katliama ilişkin bir konuşma yaptı. Saldırıların ikinci yıldönümüne denk gelen günde yaptığı konuşmada Şahin, terörü bir kez daha lanetlerken, yaşanan insanlık dramının sona ermesi gerektiğini vurguladı ve Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.
Şahin: “Yüzyılın İnsanlık Krizi”
7 Ekim saldırılarının ikinci yıl dönümünde Mamak Belediyesi Meclis Salonu’ndan yaptığı konuşmayla meclis üyelerine seslenen Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına, geçmişten bugüne süren direnişe ve Filistin halkının onurlu mücadelesine değindi.
Yaşananları “yüzyılın insanlık krizi” olarak nitelendiren Şahin, “Dünyanın gözü önünde çocuklar ölürken, hastaneler bombalanırken, okullar yıkılırken, insanlık maalesef sessiz kalıyor. Ben sessiz kalmıyorum!” diyerek tepkisini dile getirdi. Şahin “Gazze’de on binlerce kişi hayatını kaybetti. Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz, gözlerimizin önünde büyük bir acının içine sürüklendi. Yüz binlerce insan, evlerinden, yurtlarından koparıldı. Çocuklar babasız, anneler, evlatsız kaldı. Bu tablo, yüzyılın en büyük insanlık krizidir” dedi.
“Mazlumun yanında durmak onurdur”
“Bir zamanlar Deniz Gezmiş de bu topraklarda ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Filistin!’ diyerek haykırmıştı. O günden bugüne değişmeyen tek bir şey var: Mazlumun yanında durmanın onurudur” sözleriyle Filistin davasının Türk halkı için taşıdığı öneme dikkat çeken Şahin, Ramazan ayında Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ile bir araya geldikleri iftar programını da hatırlatarak; “Gazze’de, Filistin’de yaşanan bu büyük acı son bulana kadar; vicdanımızla, dualarımızla ve elimizden gelen her türlü destekle mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK
-
1
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
2
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
3
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
4
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
5
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
6
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
7
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
8
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
9
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
10
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
11
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,21% -0,12
-
GRAM ALTIN
6219,79% -3,17
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08



