Başkan Şahin Toplu İş Sözleşmesi Çağrısı

Mamak Belediyesi Başkanı Veli Gündüz Şahin, Hizmet-İş Sendikası’nın uzlaşmaya davet etti.

Ankara 27.09.2024 10:29:00 0
Başkan Şahin Toplu İş Sözleşmesi Çağrısı

 

Mamak Belediyesi Başkanı Veli Gündüz Şahin, Hizmet-İş Sendikası’nın uzlaşmaya davet etti. Başkan Şahin, yaptığı açıklamada, her türlü siyasal ve sendikal engellemelere karşın çalışanları ve Mamak halkının menfaatlerini ön planda tutmaya devam edeceğini söyledi.

 

Başkan Şahin’in açıklaması şöyle:

 

“Değerli Mamaklı Hemşehrilerim ve Kıymetli Mesai Arkadaşlarım, Cefakar ve Vefakar Emekçilerimiz;

 

Mamak Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana hem mali sorunlarla mücadele ettik hem de çalışanlarımızın haklarını koruma konusunda titizlikle hareket ettik. 

 

Belediyeyi çok yüklü bir borçla devralmamıza rağmen, çalışanlarımızın maaşlarını zamanında ödemek ve sosyal haklarını iyileştirmek konusunda kararlılığımızdan taviz vermedik.

 

Artan enflasyon karşısında, işçilerimizin alım gücünü korumak için yüzde ellinin üzerinde maaş zammı ve sosyal haklarda yüzde yüzü aşan iyileştirmeler teklif ettik. Bu iyileştirmelerle, işçilerimizin yaşam kalitesini artırmayı hedefledik. Ancak, Hizmet-İş Sendikası uzlaşmaz tavrıyla bu kazanımları reddederek işçilerin haklarını siyasi hesaplara feda etti.

 

12 Eylül 2024’te yapılan grev oylamasında işçilerimiz, yüzde altmış beş oyla “greve hayır” diyerek iş güvencesini tercih etti. İşçilerin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeye rağmen sendika, süreci zorlaştırmayı sürdürmektedir.

 

İşveren olarak, işçilerimizin haklarını koruma yönünde tüm yasal adımları atmayı sürdüreceğimizi ve onların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum.

 

Mamak Belediyesi olarak, her türlü siyasal ve sendikal engellemelere karşın çalışanlarımızın ve Mamak halkının menfaatlerini her zaman ön planda tutmaya devam edeceğiz. Sendikayı toplu iş sözleşmesini imzalamaya davet ediyorum. Gelin sözleşmeyi imzalayın, işçilerimiz toplu paralarını alıp ailelerine götürsünler. Kamuoyuna Saygıyla Duyururuz.”Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor