Başkan Şahin'den İstanbul'un Fethinin 571. Yıldönümü Mesajı

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin İstanbul'un Fethinin 571. Yıldönümü İçin dolayısıyla Kutlama Mesajı yayınladı.

Ankara 29.05.2024 09:25:00 0
Başkan Şahin

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz  Şahin İstanbul'un Fethinin 571. Yıldönümü İçin dolayısıyla  Kutlama Mesajı yayınladı.,

 

Başkan Şahin yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

‘’Bugün, Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir zaferin, 1453 yılında gerçekleşen İstanbul'un Fethi'nin 571. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu kutlu günde, Fatih Sultan Mehmet Han ve onun kahraman askerlerini minnetle anıyoruz.

İstanbul'un Fethi, sadece bir şehrin ele geçirilmesi değil, aynı zamanda kültürel ve bilimsel anlamda da büyük bir dönüşümün başlangıcı olmuştur. Bu fetih, Orta Çağ'ın sona erip Yeni Çağ'ın başlamasına vesile olmuş, İstanbul'u medeniyetlerin merkezi haline getirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasını devralarak modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ve ulusumuzu muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefiyle birçok devrim gerçekleştirmiştir. Atatürk'ün "Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başaracaktır" sözleri, bizlere İstanbul'un Fethi'nden aldığımız ilhamla daima ileriye bakmamız gerektiğini hatırlatmaktadır.

Atatürk'ün liderliğinde, Türk milletinin azmi ve kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bugün de güçlü adımlarla yoluna devam etmektedir. İstanbul'un Fethi'nin 571. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası koruma ve daha ileriye taşıma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz.

Büyük zaferlerin ve kahramanlıkların unutulmadığı, tarihten aldığımız güçle geleceğe güvenle baktığımız nice kutlu günlere erişmek dileğiyle, bu anlamlı gün tüm milletimize kutlu olsun.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79