BAŞKAN UNAT PANDEMİ NEDENİYLE 2021 MEMUR MAAŞLARI ZAM ORANININ ARTTIRILMASINI TALEP ETTİ

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT 2021 Yılı Memur Maaş Artış Oranları ile alakalı bir basın açıklaması yayınladı.

11.12.2020 09:21:00 0
BAŞKAN UNAT PANDEMİ NEDENİYLE 2021 MEMUR MAAŞLARI  ZAM ORANININ  ARTTIRILMASINI  TALEP ETTİ

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT 2021 Yılı Memur Maaş Artış Oranları ile alakalı bir basın açıklaması yayınladı.

 

Başkan Ümit UNAT açıklamasın da ;''

 

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya ülkeleri ekonomik kısıtlamalar uygulamaya başlamıştır. Bu nedenle 2020 yılı için dünya ekonomisinde %3’den fazla bir daralma beklendiği uluslararası ekonomi kuruluşları tarafından ifade edilmektedir. Bu tablo karşısında birçok ülke ekonomiyi canlandırmak ve salgının şirketler ve istihdam üzerindeki olumsuz etkisini gidermek amacıyla ekonomik teşvik, destek ve kurtarma paketleri açıklamıştır. Bu paketler merkez bankalarının yeni para basması, tahvil ve hisse senedi fonları satın almasının yanında kamu harcamaları, kredi garantileri ve vergi indirimlerini de içermektedir.

 

Uzmanlar bu krizin son yüz yıl içinde görülen en büyük ekonomik buhrana neden olduğunu belirterek bir çok ülkenin resesyona girdiği konusunda açıklamalarda bulunmaktadır. Gelişmiş ülkeler trilyon dolarlara ulaşan teşvik paketlerini hayata geçirmiş olup yeni teşvik paketleri üzerinde de çalışmaktadırlar. Bu önlemler kapsamında başta hizmet sektörü olmak üzere havayolu taşımacılığı, turizm, konaklama gibi çok sayıda sektör çok zor bir dönemden geçmektedir. Serbest meslek ve işyeri sahipleri de koronavirüs salgının yarattığı krizden etkilenenler arasında en önde yer almaktadır. Hem arz hem de talebin darbe yemesi, dünya çapında bütün ekonomilerin çok zor bir döneme girdiğine işaret etmektedir..

Talep Artırıcı Teşvikler Arasında Memurlar Unutulmamalıdır.

Ülkemizde Koronavirüs salgını nedeniyle 18 Martta toplumun tüm kesimlerine ülkemizde çeşitli destekler verildi. Tüm bu adımlar, salgının ekonomiye etkisinin büyüklüğü düşünüldüğünde olumlu değerlendirilmekle birlikte yeterli görülmemektedir. Arz kaynaklı teşviklerin yanında talep kaynaklı teşviklere de ağırlık verilmelidir. Özellikle sabit gelir grubunda yer alan memurlar son aylarda enflasyon canavarına karşı geçim mücadelesi vermektedir.

2019 yılında yapılan toplu sözleşme gereğince hakem heyeti tarafından memurlara 2021 yılı için %3 + %3 oranında zam yapılması ilan edilmişti. Ancak 2020 yılında ülkemizde hızla yayılan virüsle birlikte enflasyon canavarının da etkisiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyüme rakamları beklentilerin çok altında kalmıştır. Toplu sözleşme sürecinde belirlenen 2021 zam rakamları virüsün olmadığı bir dönemde ilan edilmiştir.

Oluşan yeni ekonomik koşullar ve zorluklar dikkate alınarak, arzın yanında talebin de teşviklerle desteklenmesi gereği de göz önüne alınarak kamu çalışanlarının 2021 yılı ocak ve temmuz maaş artış oranlarının %3 + enflasyon farkından fazla olacak şekilde yeniden değerlendirilmesi bir zaruret olarak görülmektedir. Hükümetimizden konunun bu doğrultuda ele alınmasını talep etmekte ve bu zorlu süreçte beklentilerin karşılanacağına dair inancımızı korumaktayız''dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00