Başkan Unat`tan`8 Mart Dünya Kadınlar Günü `Mesajı

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Mardin 7.03.2022 16:15:00 0
Başkan Unat`tan`8 Mart Dünya Kadınlar Günü `Mesajı

Başkan Unat açıklamasında, ‘Hepimizin bildiği üzere 8 Mart, kadınların eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında hakları uğruna başlattıkları eşitlik mücadelesini verdikleri gün olduğunu söyledi.

 

Ümit Unat, “Bu tür özel günlerin anlamı, hem bir vefa gösterme, hem de adına gün yapılıp kutlanan kitlenin sorunlarına dikkat çekmektir. “Bir gün değil, her gün” tarzında afakî konuşmaların bir sonuç getirmeyeceğini bilerek, kadınlar hem her gün haklı mücadelelerini sürdürmeli, hem de bir gün bile olsa herkesin kulak kesildiği bu günlerde taleplerini daha gür bir sesle haykırmalıdırlar. ”dedi.

 

Günümüzde 8 Mart’lar, kadın sorunlarına çözüm önerilerinin, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin; bir kez daha dile getirildiği gün olduğundan söz eden Unat, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Kadınla erkek birbirini tamamlamak üzere yaratılmıştır. Kadının gerçek manada hak ettiği değere İslam ın gelişi ile ulaştığını hepimiz biliyoruz. Cenneti annelerin ayaklarının altına seren bir dinin mensuplarıyız, bundan da son derece memnunuz. Allaha hamd ediyoruz. Değerler sendikacılığı yaptığımız söylerken ifade etmeye çalıştıklarımızdan biride budur. Sendikacılık anlayışımız özelde kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmak genelde her türlü haksızlığa karşı mücadele etmek, temel insan hak ve özgürlüklerinden yana taraf olmaktır.”

 

İstatistiklere bakıldığında kadınlar, dünya nüfusunun 50, yeryüzündeki toplam iş gücünün ise 2/3 nü oluşturduğundan bahseden Unat, açıklamasına şöyle devam etti.

“Kadınlar dünya gelirinin ancak 10 nu almakta ve dünyanın tüm mal varlığının 1 ne sahip bulunmaktadır. Yaşamın bütün alanlarında, çalışma alanında istihdamda karar alma mekanizmalarında politikada kadınlar nüfus oranında temsil edilmiyor. Bu yüzden en kısa zamanda temsil gücünün artırılması gerekmektedir. Kadın istihdamını özendiren ve teşvik eden yasal düzenlemelerin tekrar düzenlenmesini ve istihdamı özendirici tedbirlerin alınması gerekmektedir. Kadın çalışanların erkek çalışanlardan daha az ücret aldığı birçok sektör mevcuttur. Bu adaletsizliği giderici önlemler almak için caydırıcı tedbirlere ihtiyaç var. Çalışan kesimin büyük çoğunluğu iş güvencesinden yoksundur. Sağlık sektörü, eğitim ve yerel yönetimler gibi çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron çalışan sayısı artmaktadır. Bunların büyük bir çoğunluğu da kadındır. Bu bağlamda sözleşme kadroların kuvvetlendirilmesi ve arttırılması yönündeki yaklaşımlar yerine kamu hizmetlerinin kadrolu kamu görevli eliyle görülmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.”

        

Unat son olarak, Kadının yaşamın her alanında etkin olabilmesi için var olan eksiklikler yasalar çerçevesinde çözümlenmeli ve hukuki düzenlemeler bir an evvel yapılmalı diyerek şöyle devam etti. “Ülkelerin gelişmişlik seviyesi ancak, kadın-erkek eşitliği ile ölçülür. Bu nedenle; kamu alanında, parlamentoda, yerel yönetimler ve siyasi partilerin her biriminde kadın daha etkin hale getirilmelidir. Bütün bu sorunların çözümü kadınlarımızın daha gür çıkması, hakkını elde etmede ısrarcı olması ve mücadele etmesine bağlıdır. Çalışan kadının işi, evi ve ailesinden zaman bulup sendikal çalışmalara katılmasının zorluğunun elbette bilince ve farkındayız ancak, hiçbir kazanım ter akıtmadan, mücadele etmeden elde edilemez. Örgütlü toplum, yöneten toplumdur. Yönetmek istiyorsak fedakârlık yapacağız. Aksi halde bizi yönetmek isteyenlere diyecek bir sözümüz olamaz. Bir sonraki 8 Mart’a, bu sorunların çözülmüş olduğunu görerek girmeyi umut ederek Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun’’ diye sözlerini bitirdi.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


Anahtar Kelimeler: Başkan `` Dünya Kadınlar `Mesajı
26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00