BAŞKENT ANKARA BAYRAM`A BÖYLE HAZIRLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Başkent?in kalabalık bölgelerinde basınçlı su kullanarak,Bayram temizliği yaptı.

28.09.2015 12:00:42 0
BAŞKENT ANKARA BAYRAM`A BÖYLE HAZIRLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Başkent’in kalabalık bölgelerinde basınçlı su kullanarak,Bayram temizliği yaptı.

Ankara’da 24 saat rutin temizlik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, her gün yüz binlerce kişinin uğrak alanı olan, başta Kızılay olmak üzere Sıhhıye ve Ulus bölgelerinde, parklar, otobüs durakları, kaldırımlar, üstgeçitler ve çöp koyma alanlarında sıcak sulu temizlik gerçekleştirdi. 


Ekipler, Hacı Bayram Camii gibi ibadet yerlerinde de bayram öncesinde çok sayıda temizlik işçisi ve ekipmanla temizlik yaptı. 
Büyükşehir temizlik ekipleri, Kızılay, Ulus gibi “yaya-yoğun” bölgelerde özellikle toplu çöp poşeti bırakılan yerleri sıcak sulu sistemlerle deterjanla yıkadı ve yayalara sağlıklı yürüyüş ortamı hazırladı.

-SIHHIYE’DE YOĞUN MESAİ...
Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin sık yapıldığı Sıhhiye ve Güvenpark bölgelerinde gözden kaçan atıkları toplayarak çevre kirliliğini önlemeye çalışırken, çevreye yazılan yazıları da silerek, görsel kirliği ortadan kaldırdı. Ekipler, parkları da tatil süresince temiz tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

-ATATÜRK BULVARI’NDA YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler de bayram öncesinde Kızılay Atatürk Bulvarı üzerindeki refüjlere çiçek ve çalı grubu dikiyor. Taflan, bodur hanım tuzluğu ve bodur ateş dikeni gibi binlerce çalı grubunun tercih edildiği Bulvar’da, dikim çalışmalarının, bayrama kadar Kızılay Meydanı’nı da kapsayarak tamamlanması planlanıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04