BAŞKENT ANKARA`DA ASIM BEZİRCİ UNUTULMADI

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO) tarafından düzenlenen Asım Bezirci Şiir Yarışması sonuçları Sivas Katliamının yıldönümünde açıklandı.

3.07.2018 13:11:39 0
BAŞKENT ANKARA`DA ASIM BEZİRCİ UNUTULMADI

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO) tarafından düzenlenen Asım Bezirci Şiir Yarışması sonuçları Sivas Katliamının yıldönümünde açıklandı.

 

ASMMMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Sivas Katliamında hayatını kaybeden Edebiyatçı Asım Bezirci ve hayatı hakkında bilgi veren ASMMMO Başkanı Ali Şahin, “Asım Bezirci edebiyatçı kişiliğinin yanında bir muhasebeciydi.2 Temmuz benzeri olaylar sadece bizde olmuyor. Benzer bir olay Almanya’da Türkler yakılarak katledilmiştir. Oradaki vatandaşlarımızın cenazesinde Almanya’nın Solcuları bu insanlar Türk olduğu için katledildiyse hepimiz Türküz hepimiz yabancıyız diyerek dünya literatürüne yeni bir slogan kazandırmıştır. Her türlü ötekileştirmeyi ve insan katliamını bir kez daha lanetliyorum. AKP’nin eski Kültür Bakanı Erkan Mumcu’nun bu konuda bir sözü vardı. Kendisi bakanken Madımak Oteli otel olarak kullanılıyordu. Kendisine Madımak Oteli utanç müzesi olsun buraya anıt dikelim dendiğinde kendisi bu tür olaylardan ötürü anıt dikersek memlekette anıt dikilmedik yer kalmaz diyerek acı gerçeğimizi itiraf etmişti” dedi.

 

Oda Sekreteri Naci Alkan ise yaptığı konuşmada son günlerde yaşanan çocuk tecavüzleri ve cinayetlerine vurgu yaparak “Sivas’ta insanları katledenler ile çocuklara zarar verenler benim için aynıdır” dedi.

 

Sivas Katliamında hayatını kaybeden Yazar Asım Bezirci adına düzenlenen şiir yarışmasında muhasebeci ve mali müşavirlerin yazdığı 37 şiir değerlendirildi.

Asım Bezirci Şiir Yarışmasını Antep Ağıtı adlı şiiri Mustafa Demircioğlu kazanırken Yunuz Doğru, Beyaz Yelkenli adlı şiiri ile ikinci oldu.  Nuray Tunç ise Gasparyan Sonatı isimli şiiri ile üçüncü oldu.


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00