BAŞKENT`TE ``ENGELLİLER HAFTASI``ETKİNLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ?10-16 Mayıs Engeliler Haftası? nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi?nde eğlence programı düzenledi.

14.05.2015 09:29:15 0
BAŞKENT`TE ``ENGELLİLER HAFTASI``ETKİNLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) “10-16 Mayıs Engeliler Haftası” nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi’nde eğlence programı düzenledi. 
10 engelli vatandaşa akülü aracında verildiği programa SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Belediye bürokratları, engelliler ile yakınları katıldı. 
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında, etkinliğe emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Genel Sekreter Asım Balcı, engelli vatandaşlara seslenerek “Sizlerle beraber yaptığımız toplantıların, organizasyonların anlamı bizim için çok farklı. Bu nedenle sizlerle birlikte olmaya her gelişimde inanın içimde bir mutluluk, gözümde bir ışık beliriyor. Bunun tek kaynağı sizlersiniz” dedi.
Balcı, Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ve olacağını söyledi.

-“ENGELLİ ANNELERİ ZORU BAŞARAN ANNELER”-
Salondaki annelerin “Anneler Günü’nü” kutlayarak konuşmasına başlayan SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ise engelli yakınları ve annelerine seslenerek “Onlara her gün anneler günü. Onların saygıyla ellerinden öpüyorum. Gerçekten onlar kat be kat çok büyük anneler, onlar zoru başaran anneler. Onların işi çok zor. Rabbim onların yolunu açık ve aydınlık etsin. Evlatlarının başından eksik etmesin” dedi
Engelli annelerini sanatçı olarak nitelendiren Nevin Gökçek, “Ben şunu ifade etmek istiyorum. En büyük sanat, engelli evladına bakan annedir. O bir sanatçıdır. Hem anne, hem abla, hem kardeş, hem sırdaş, hem psikolog… Sizlerde çok vasıflar var. Onun için ben hepinizin ellerinden öpüyorum. Saygıyla önlerinizde eğiliyorum” diye konuştu.
Vakıf olarak ziyaret ettiği evlerde tanık olduklarından örnekler veren Nevin Gökçek, şunları söyledi:
“Eskiden evlerde engellisi olan anneler çocuklarını pek göstermek istemiyorlardı. Sosyal bir devlet olduk artık… Annelerimiz, göğüslerini kabartarak ‘benim engelli çocuğum var, ben ona hizmet ediyorum, hizmet alıyorum, eksikler var bunları yapabilir misiniz?’ diyorlar.”

-GÖSTERİLER İLGİ ODAĞI OLDU-
Programda, Planet Aile Yaşam Merkezi engelli üyelerinden oluşan gruplar, salonu dolduran engelli ve engelli yakınlarına eğlence dolu anlar yaşattı. 
Sahneyi ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı aldı. 
Planet Aile Yaşam Merkezi Ritim Grubu’nun yaptığı gösteri ile hareketlenen salon, engelli vatandaşlardan oluşan dans topluluğunun “Çiftetelli” oyunu ile coşku dolu bir ortama dönüştü. Sahnede engelli vatandaşlar, salonda da koltukların arasında katılımcılar çiftetelli oyununa eşlik etti. 
Engelli üyeler tarafından sergilenen “Aşuk ve Maşuk” ve “Üsküdar’a Gider İken” oyunları ile renklenen sahnede adeta nostalji rüzgarı esti. 
Eğlence'nin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 engelli vatandaş akülü araç ve bir vatandaşa da tekerlekli sandalye hediye edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79