BAŞKENT ZABITASI,ANTALYA`DA MORAL DEPOLADI

BAŞKENT?TEKİ 25 İLÇE ZABITASININ MÜDÜR VE AMİRLERİ, HEM DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN TESPİT EDİLEN EKSİKLİKLERİ VE YAPILMASI GEREKENLERİ MASAYA YATIRDI HEM DE ANTALYA?DA MORAL DEPOLADI

Türk Dünyasından Haberler 30.03.2015 14:47:25 0
BAŞKENT ZABITASI,ANTALYA`DA MORAL DEPOLADI

BAŞKENT’TEKİ 25 İLÇE ZABITASININ MÜDÜR VE AMİRLERİ, HEM DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN TESPİT EDİLEN EKSİKLİKLERİ VE YAPILMASI GEREKENLERİ MASAYA YATIRDI HEM DE ANTALYA’DA MORAL DEPOLADI

 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Ankara’daki 25 ayrı ilçenin zabıta müdür ve amirleri, “3. Ankara Zabıtası Koordinasyon Kurulu” toplantısında bir araya geldi.
Zabıta memurlarının zorlu, yorucu ve stresli görevlerinden uzaklaşıp, moral depolamaları amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleşen toplantıda, daha yaşanabilir bir kent için yapılabilecekler masaya yatırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak’ın yönettiği toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Kavurkacı da katıldı.

-HEM ÇALIŞTILAR HEM DE MORAL DEPOLADILAR
Antalya’da iki gün boyunca sohbet masalarında sorumlusu oldukları ilçelere ilişkin konuşan, sohbet eden, havuz keyfi yaşayan ve moral depolayan ilçe zabıta idarecileri, hem eğitim aldılar hem de Başkent zabıtasının sorun, istek ve taleplerini tartıştılar. Türkiye’de bir ilk olan “Ankara Zabıtası Koordinasyon Kurulu” sayesinde Başkent’te pek çok başarılı çalışmaya imza attıklarını, bunlardan birinin de işporta yani kayıt dışı ekonomiyle mücadele olduğunu belirten Karabudak, toplantıda yaptığı konuşmada, “Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede çok da büyük bir sorun kalmadı zaten. Bir iki sıkıntılı nokta var. Oraları da ilçe zabıta müdürlüklerimizle birlikte en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum” dedi. 
Koordinasyon Kurulu’nu, ilçe zabıtaları ile birlikte “ortak akıl ve ortak çözüm” olarak açıklayan Karabudak, “Büyükşehir Zabıta ayrı, ilce zabıta ayrı alana bakar imajı yüzünden maalesef insanların kent yaşamındaki problemlerini çözemedik. Ama şu anda biz bu farkı kaldırdık, zabıta artık her şeye bakar” diye konuştu. 
Toplantıda ayrıca Zabıta’ya ilişkin yapılan çalışmaları da kısaca anlatan Abdurrahman Karabudak, “Biz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, hiçbir ayrım gözetmeksizin 25 ilçemizin zabıta idarecileri ile birlikte oluşturduğumuz bu komisyon sayesinde, örnek olduk ve çalışmalarımızla da büyük yollar kat ettik” dedi.

-ANTALYA ZABITA DAİRE BAŞKANI: “TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞINIZA İNANIYORUM”
Karabudak’ın ardından açıklamada bulunan Antalya Zabıta Daire Başkanı Kavurkacı da şehirlerindeki en büyük sorunun işporta tezgahları olduğunu belirterek, tüm illerde benzer sorunun ilk sırada yer aldığını kaydetti. Oluşturulan “Ankara Zabıtası Koordinasyon Kurulu”nun da önemine değinen Kavurkacı, şunları söyledi:
“İstanbul’da da zabıtaya baktım. Ama orada da bu birliktelik yoktu. Herhalde ‘büyük abi’ olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emeği ve önderliğinde oluşturuldu bu komisyon… Hiçbir siyasi parti ayırt etmeksizin böyle bir oluşuma ilgi duyulmuş olması ve amirlerin de buna böyle yaklaşmış olması hakikatten Türkiye’nin geldiği noktanın çok iyi bir göstergesi. Kutluyorum ve Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Bu çalışmanızı kaset olarak diğer illere gönderin ve Ankara başkentliğini göstermiş olsun”
Konuşmaların ardından her biri 6 ayrı ilçe zabıta müdür ve amirlerinden oluşan Çankaya Zabıta Müdürü başkanlığındaki “Kent Yaşam”, Sincan Zabıta Müdürü başkanlığındaki “Mevzuat ve Hukuk”, Altındağ Zabıta Müdürü başkanlığındaki “Eğitim ve Rehberlik”, Mamak Zabıta Müdürü başkanlığındaki “Çevre” komisyonlarının daha yaşanabilir, huzurlu ve güvenli bir başkent için yapmış oldukları tespit ve çözüm önerileri tartışıldı. 
Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonunda Antalya Zabıta Dairesi Başkanı Kavurkacı’ya Zabıta ambleminin yer aldığı özel yapım seramik işlemeli tablo hediye eden Karabudak, katılımcı 25 ilçe zabıta idarecilerine teşekkür etti.

-MÜDÜR VE AMİRLERDEN TEŞEKKÜR
Hiçbir ayrım gözetmeksizin başkent’teki 25 ayrı ilçenin Belediye Zabıta müdür ve amirleri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı öncülüğündeki çalışma için teşekkür ettiler. Yapılan çalışmalardan övgüyle bahseden komisyon başkanları, toplantılara ilişkin duygularını şu sözlerle dile getirdiler:

-Kent Yaşam Komisyonu Başkanı Çankaya İlçe Zabıta Müdürü Bülent Çevik:
“Amacımız zaten zabıtanın birlikte bir şeyler yapmasını sağlamaktı… 
Üst yöneticilerin de bu çalışmaların çok güzel gittiğini görüyor olmaları da önemli. Ayrıca halktaki yansımaları da çok güzel. İki belediye zabıtasının karşı karşıya gelmeleri olumsuz tepkilere neden oluyordu. Şimdi birlikte çalıştıklarını görmeleri de çok güzel.”

-Hukuk ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Sincan İlçe Zabıta İhsan Duman:
“Her şeyden önce bu çalışmalarımız için koordinasyon ve organizasyonu sağlayıp, bu 25 ilçeyi bir araya getirmesi noktasında öncelikle destek veren değerli Belediye Başkanımız Melih Gökçek Beye sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz… Aynı zamanda bu organizasyonun sağlanması noktasında birfiil olayı üstlenen değerli Zabıta Daire Başkanımız Abdurrahman Beye de teşekkür ediyoruz.”

-Çevre Komisyonu başkanı Mamak Zabıta Müdürü Refah Arslan:
“Bu toplantıları çok olumlu buluyorum… Abdurrahman Karabudak, içimizden birisi ve toparlayıcı oldu. Bunun burada kalmayıp daha genişleyip, farklı platformlara taşınacağına ve etkinliğimizin artacağına inanıyorum.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04