BAŞKENTLİ KADIN MUHTARLAR KADINA ŞİDDETE DUR DEDİ

Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Yöneticiler ve Üyeleri, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özarslan ve Ankara Kulübü Kadın Kolları Başkanı Handan Kayakökü?nün davetlisi olarak, Abidinpaşa Köşkü?nde düzenlenen sabah kahvaltısına kat

13.02.2016 20:11:06 0
BAŞKENTLİ KADIN MUHTARLAR KADINA ŞİDDETE DUR DEDİ

Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Yöneticiler ve Üyeleri, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özarslan ve Ankara Kulübü Kadın Kolları Başkanı Handan Kayakökü’nün davetlisi olarak, Abidinpaşa Köşkü’nde düzenlenen sabah kahvaltısına katıldı.

Kadına şiddetin tartışıldığı bir dönemde Ankaralı Kadın Muhtarlar kadına şiddete olan tepkilerini dile getirdi. Kadın muhtarlar ”Aşkın rengi mor olmalı kadın cinayetleri durana kadar” sloganı ile kadınlara olan şiddete duydukları tepkiyi ifade ettiler. Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, kendilerini seven erkekler tarafından öldürülen tecavüze uğrayan kadınların sayısının azımsanamayacak boyutta olduğunu ve siyasi iradenin bu konuda çok daha kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özarslan ise Kadınlara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle konuştu: Kadınlar; devrimdir, cumhuriyettir, atılımdır. Ankara Kulübü Derneği olarak bizler her zaman kadınlarımızın yanında yer alacak ve onların sorunlarını kendi sorunumuz olarak göreceğiz. Biz Ankaralılar olarak kadına şiddetle mücadelede öncü olmalıyız. Medeniyet şehri Ankara ve Ankaralılar bu hususta gerekli özeni göstermelidir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29