BAŞKENTLİLER KIZILAY MEYDANINA SIĞMADI

İstanbul Yenikapı`da ve Türkiye`nin 81 ilinde milyonlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Ankara halkı da büyük destek verdi.

8.08.2016 11:26:14 0
BAŞKENTLİLER KIZILAY MEYDANINA SIĞMADI

İstanbul Yenikapı'da ve Türkiye'nin 81 ilinde milyonlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Ankara halkı da büyük destek verdi.

Ellerinde Türk bayrakları ile Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Mitinge, 3 büyük siyasi partinin temsilcileri, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları da katılarak alanda kurulan platformda birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımız için Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile devam etti. Selamlama konuşmalarının ardından, alandaki dev ekrandan, İstanbul Yenikapı'daki mitinge bağlanıldı.

Cumhurbaşkan  Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan  Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yenikapı miting alanına geldiğinin söylenmesi, Ankara'da da coşkuyla karşılandı. Ankaralılar dev ekrandan Yenikapı’daki mitingi heyecanla takip etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahneye çıkması ile Ankara’daki coşku da tavan yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  konuşması, tezahürat ve alkışlarla izlendi.

Demokrasi nöbetinin 23. gününde, Yenikapı'daki mitingin dev ekranlardan canlı izletildiği 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda toplanan yüzbinlerce Ankaralı'ya seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, terör örgütü FETÖ’nün  bir başka hain planını daha deşifre etti.   Başkan Gökçek, “Bu alçaklar, hapishanelerde toptan isyan çıkartmak istiyorlar. Biliyorsunuz hapishanelerde bol miktarda FETÖ’cü gardiyan var” dedi.

          AK Parti, CHP ve MHP İl başkanlarının vatandaşları selamlaması ve birlik mesajlarından sonra vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Değerli kardeşlerim, bu olay kökünden bitmiş sayılmaz. Her an teyakkuz halinde olacağız. Özellikle beynelmilel güçleri arkasına alanlar, Türkiye’de PKK ve IŞİD’i de arkasına almak istiyorlar” diye konuştu. 

-"BİR PLANLARI DAHA DEŞİFRE OLDU"

         FETÖ’cülerin  tüm planlarını bir bir deşifre eden Başkan Gökçek, hainlerin bir yeni planını daha açıkladı. Mahkum yakını olanları uyaran Başkan Gökçek, FETO’cuların yeni planını şu sözlerle açıkladı:

         “Bakın bugün yeni bir istihbarat daha çıktı. Buradan ilk defa söylüyorum; Bu alçaklar hapishanelerde toptan isyan çıkartmak istiyorlar. Biliyorsunuz hapishanelerde bol miktarda FETÖ’cü gardiyan var. Ankara’da bunların birçoğu gözaltına alındı biliyorsunuz. Buradan herkes, kader mahkumu yakını olanlara bildirsin. Bu işe kesinlikle tevessül  edenleri, hemen yakınları vasıtasıyla Emniyet'e bildirsinler. En ufak bir kıpırdama olunca, bu milletin haberi olsun. Değerli kardeşlerim bunu da geçecekler, elektrik trafosuna sabotaj düşünüyorlardı onu da ifşa ettik. '14’ünde şöyle yapacağız böyle yapacağız' diyorlar. Hadi yapsınlar da görelim. İşte vatandaşımız, milletimiz demokrasi kahramanları hala nöbetteler burada. 

-"BU BİRLİK VE BERABERLİK İNŞALLAH DEVAM EDECEK"

         Başkan Gökçek, alan içinde tüm siyasi parti temsilcilerinin ve partililerin birlik ve beraberlik mesajları vermesinden duyduğu memnuniyeti anlatırken, “Bugün gerçekten tablo çok güzel. Biraz önce AK Partimizin, CHP'nin ve MHP'nin il başkanları el ele burada Türk demokrasisi için sizlere birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ne mutlu, bu mesaj sadece sizlere değil, bütün dünyaya verilen bir mesajdı. Diyoruz ki biz demokrasimize sahibiz, demokrasimizin sırtını yere vermeyeceğiz. Meydanlardan ayrılmayacağız. Başkomutanımızın emriyle siyasal partilerin emriyle, bu birlik ve beraberlik inşallah devam edecek” diye konuştu. 

-VATANDAŞ İDAM İSTİYOR…

Vatandaşların 'idam istiyoruz' sloganlarına karşılık olarak Başkan Gökçek, “Bugün siyasi parti liderleri de vatandaşlarımızın bu arzusunu söylerler ve ardından Parlamento'dan bu millete ihanet edenler için idam kararını çıkartır. Her zaman ben söylüyorum Melih Gökçek olarak, inşallah bu da referanduma gider, yüzde 80'lerle Türkiye idamı istiyor mu, istemiyor mu bütün dünyaya gösterir inşallah.”

Başkan Gökçek, 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananlardan 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısının 240’a  yükseldiğini belirterek, tüm şehitlere rahmet diledi.

Başkan Gökçek’ten sonra vatandaşları selamlayan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de 15 Temmuz'da bombalar altında Parlamento ve halkın direndiğini belirterek, "15 Temmuz'da tarihi bir duruş sergileyen halkımız, darbelere geçit vermeyeceğini, demokrasiden vazgeçmeyeceğini canı pahasına tüm dünyaya kanıtlamıştır” diye konuştu.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00