BAŞKENTTE ASRI SAADET SAHNELENDİ

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, bu yıl ilk kez, ?Asr-ı Saadet? adlı oyunu sahneledi.

29.11.2015 12:02:28 0
BAŞKENTTE ASRI SAADET SAHNELENDİ

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, bu yıl ilk kez, “Asr-ı Saadet” adlı oyunu sahneledi. Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, “Devlet Tiyatrolarında ve Şehir Tiyatrolarında bugüne kadar sahnelenmemiş bir konuyu ele aldık" dedi.
Gençlik Parkı Kültür Merkezi içindeki Tiyatro Salonu'nda izleyicisiyle buluşan ve bu yılın iddialı yapımlarından olan “Asr-ı Saadet” oyununa Başkentliler, beğenilerini dakikalarca ayakta alkışlayarak gösterdi. 
Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini yapan Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, Başkent Tiyatrolarının 22 yıldır aralıksız olarak perdelerini açtığını hatırlatarak, bu yıl sahnelenmeye başlanan “Asr-ı Saadet” adlı oyunun, seyircisiyle buluştuğu andan itibaren büyük ilgi gördüğünü söyledi. 
İki perde olarak sahnelenen eserde oyunculuk da yapan Tahir İkiler, “Asr-ı Saadet” oyununda, "İslam’ın en ideal yaşandığı, dünya imtihanının sabır ve idrakle nasıl verileceğinin altın çağının" anlatıldığını bildirdi.

-“ASR-I SAADET”E MANEVİ YOLCULUK
İzleyicilerin manevi bir yolculuğa çıkarıldığı oyunun konusunun bir ilk olduğuna dikkat çeken İkiler, “Devlet Tiyatrolarında ve Şehir Tiyatrolarında bugüne kadar sahnelenmemiş bir konuyu ele aldık. Çalışmamız Diyanet İşleri Başkanlığı, Din işleri Yüksek kurulunda incelenerek kurumun tavsiyeleri de dikkate alınarak sahneye konulmuştur” dedi.
İkiler, tüm oyunlarını tamamıyla dolan salonlarda oynadıklarını da belirterek, bunun için Başkentli tiyatro severlere teşekkür etti. İkiler, “Sanatın kıymetine seyirci kalmayan bir şehir varsa, o da Ankara’dır. Bu yüzden 81 il içinde seyircisiyle parlayan yegane şehir de Başkentimizdir” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04