BAŞKENT`TE KALORİFER DENETİMLERİ ARTTIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, havaların soğumasıyla birlikte daha çok devreye giren kalorifer kazan dairelerinde denetimler arttırıldı.

6.12.2014 19:22:49 0
BAŞKENT`TE KALORİFER DENETİMLERİ ARTTIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, havaların soğumasıyla birlikte daha çok devreye giren kalorifer kazan dairelerinde denetimler yaptı.
Başkentlileri bilgilendirmek, insan sağlığı ve çevreyi olumsuz etkileyen nedenleri en aza indirmek amacıyla yapılan denetimlerde, mesken, kurum, kuruluş ve işyerlerinin kazan daireleri kontrol edildi, varsa eksikler belirlendi ve kullanıcılar uyarıldı.
Yaptığı birçok başarılı çalışmalarla adını Ankaralılara duyuran Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı, kış aylarının gelmesiyle de bu konudaki denetimlerini artırdı. 

-DENETİM VE BİLGİLENDİRME
Başkentlileri bilinçlendirmek, hava ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, kalorifer kazanının temizliği, teftiş defteri, yangın söndürme cihazı, yaralanmalara karşı ecza dolabı, kazan görevlisinin yetki belgesi, ateşçi belgesi olup olmadığı yönünde kontroller yapıldı, kazan dairesinin depo olarak kullanılıp kullanılmadığı tespiti edildi, bu konularla ilgili kullanıcılara bilgiler verildi.

-STANDARTLARA UYGUN ODUN VE KÖMÜR YAKIMI
Büyükşehir zabıta ekipleri, denetim sırasında, Ankara Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Ankara da yakılmasına izin verdiği kömürün kaloriferlerde yakılıp yakılmadığı kontrol etti. 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, Başkentlileri sağlık açısından bilinçlendirmek, hava ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetim yaptıklarını söyledi. Başkan Sonunur, “Kış ayları, mevsim hastalıklarının yaygın olarak görülebileceği bir dönemdir. Özellikle gece hava sıcaklığının 15 derecenin altına düştüğü durumlarda merkezi ısıtma sistemi bulunan bina ve sitelerde kalorifer yakılmaması sonucu vatandaşlarımızın başta mevsim hastalıkları olmak üzere üst solunum yolu hastalıklarına yakalanma riski bulunmaktadır. Bu sebeple Ankara’mızda yaşayan vatandaşların sağlığı için zabıtamızca gerekli denetimler yapılmaktadır. Amirliğimize gelen Mavi Masa, mail veya telefon şikayetleri üzerine ve ekiplerimizin genel kontrolleri sonucunda mesken denetimlerimiz yapılmaktadır” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88