BASKETBOL DÜNYASI MARDİN`E HAYRAN KALDI

Mardin?de düzenlenen PTT Kadınlar Türkiye Kupası Final basın toplantısı Erdoba Elegance Hotel`de gerçekleştirildi.

Mardin 24.02.2018 18:16:28 0
BASKETBOL DÜNYASI MARDİN`E HAYRAN KALDI
Mardin’de düzenlenen PTT Kadınlar Türkiye Kupası Final basın toplantısı Erdoba Elegance Hotel'de gerçekleştirildi.

Mardin’de düzenlenen PTT Kadınlar Türkiye Kupası Final basın toplantısı Erdoba Elegance Hotel'de  gerçekleştirildi. Basın toplantısına Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Methi Bengisu TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, TBF Ligler Direktörü Samer Şenbayrak, PTT AŞ Genel Müdür Başdanışmanı Osman Çetinkaya, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda finale yükselme başarısı gösteren Yakın Doğu Üniversitesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi takımlarının antrenör ve oyuncuları ile basın mensupları katıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce büyük hayallerle ve kendimize inanarak yola çıktık. Basketbolumuzu ülkenin dört bir yanına yaymaya ve gençlerimizi basketbolla kaynaştırmaya söz verdik. Biz basketbolun tohumunu onlara götürürsek, onlar bu tohumu ilgiyle yeşertir dedik. Basketbolu sadece büyükşehir sporu olarak anılmaktan çıkarıp, her sokakta her mahallede oynanır hale getirelim istedik. Bugün Mardin’de görüyorum ki bu dileklerimiz karşılık bulmuştur, ne mutlu ki Mardin, basketbolu kucaklamıştır. PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nın final aşamasına kadar tüm maçları tamamı dolu tribünlerle oynanmıştır. Başta Sayın Valim olmak üzere, tüm Mardin halkı, üç bin yıldır gösterdiği misafirperverliği bugün de bizlere göstermiştir. Bu yıl 26.sını düzenlediğimiz PTT Kadınlar Türkiye Kupası, Avrupa’nın en iyi kadın liglerinden biri olarak gösterilen, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin ilk yarısını ilk sekizde tamamlamayı başaran kulüplerimizin mücadelesine ev sahipliği yapmaktadır. Heyecanlı eşleşme modeli ve tek maçta gösterilen performansa bağlı eleme yöntemiyle sürprizlere açık olan organizasyonumuzu, Mardin’in güzel ev sahipliğinde tamamlamaya çok yakınız. Yarın yapılacak final karşılaşmasının ardından kupayı evine götürecek takım belli olacak. Ancak bu sefer hiçbir takımımız şehrine eli boş dönmeyecek. Belki burada bir ilki gerçekleştirdik ancak bilmenizi isterim ki, Mardin’e bahar aylarında tekrar geleceğiz.  Tadilatına başladığımız bir sahanın açılışını birlikte yapacağız. PTT Kadınlar Türkiye Kupasını gerçekleştirmemizde büyük katkısı olan PTT A.Ş.’ye ve yayın kuruluşumuz TiviBu Spor’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yarın, final mücadelesinde karşılaşacak Yakın Doğu Üniversitesi ve Hatay Büyükşehir Belediyespor’a başarılar diliyorum” dedi.

 

PTT A.Ş. Genel Müdür Başdanışmanı Osman Çetinkaya ise PTT Erkekler Türkiye Kupası müsabakalarında mücadele eden tüm takımları tebrik ederek başladığı konuşmasını; “Çok heyecanlı, çok çekişmeli, seyretmesi çok güzel maçlardı. Mardin ilimizin ev sahipliğinde tam bir basketbol şöleni yaşıyoruz. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Türkiye’nin basketbol alanında dünya çapında elde ettiği başarılar bize gurur veriyor. Dünyanın en iyi takımlarında forma giyen Türk sporcular olması bizim için ayrı birer övünç vesilesi. Basketbol, izlemesi oldukça keyifli bir spor. PTT Anonim Şirketi olarak basketbolla ilgili böylesi bir organizasyona destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. PTT, yalnızca basketbola destek veren değil, sporun her alanına katkı sunan bir kuruluş. Bilindiği gibi, kendi spor kulübümüz de bulunuyor. Çeşitli branşlarda dünya çapında başarılara imza atıyoruz. En son geçen yıl tekvando alanında bir dünya şampiyonu çıkardık. Zeliha Ağrıs kızımız ülkemize ve kurumumuza büyük bir gurur yaşattı. Faaliyet gösterdiği alanlarda birbiri ardına atılımlar yapan ve bir dünya markası olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen PTT Anonim Şirketi, Türk sporuna destek vermeye ve her zaman sporcularımızın yanında olmaya devam edecektir. Bugün sizlerle bir araya gelmemize vesile olan PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nın şampiyonu yarın belirlenecek. Final mücadelesine çıkacak iki takımımıza da başarılar diliyorum. Başta Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu olmak üzere bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum” diyerek sürdürdü.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Vali Mustafa Yaman da gerçekleştirmiş olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde 1992-1993 yılından beri düzenlenen bu organizasyon, final karşılaşmasının ardından tamamlanacak.  Mardin önemli ve bölgenin en gözde şehirlerinden birisi durumunda. Bu güzel organizasyonun ilimizde düzenlenmesi bizlere ciddi bir katkı sağlıyor. Bu organizasyon sadece spor etkinliği olmaktan öte sosyal projelere ön ayak oldu. Başkan Hidayet Türkoğlu’nun önderliğinde dört gündür takımlarımızın oyuncuları yuvalarda çocuklarla birlikte oldular, kadınlarımızla buluştular ve engellilerimize destek oldular ve onlara moral verdiler. Bu şehrin bu morale ihtiyacı vardı... Dört gündür bir festival ortamı yaşıyoruz. Bu nedenle kıymetli organizasyona bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da şehir olarak teşekkür ediyorum. Kendi teveccühleriyle burada Vali olarak görev yapıyoruz. Bir senedir de Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görevde bulunuyorum. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve hükümetimiz bizlere destek oluyor. Şehrimizin spora olan ihtiyaç ve tutkusunu görüyorsunuz. Tekrardan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’na, Türkiye Basketbol Federasyonu’na, PTT ve yayıncı kuruluş Tivibu Spor’a, basın mensuplarına, yönetici ve kulüplere de teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon oldu. Yarın final karşılaşması da güzel olacak. Teşekkür ederek saygılar sunuyorum.”

PTT Kadınlar Türkiye Kupası Finalinde karşılaşacak Yakın Doğu Üniversitesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi takımların antrenörleri ve oyuncuları ise şu değerlendirmede bulundular:

Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu;
“Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Mardin’de Sayın Valimize ve Başkan Hidayet Türkoğlu’na teşekkür ediyorum. Çok şehir dolaştım ülkemizde ama Mardin çok özel ve güzel bir yer. Herkesin ortak görüşü; Valimizin buraya gelmesi sonrasında Mardin çok güzelleşti. Kendisine bu başarısı nedeniyle teşekkür ediyorum. Hükümetimiz ve devletimiz bu şehri çok iyi desteklemiş. Geçtiğimiz yıl kupayı kazanma başarısı göstermiştik. Euroleague’de üst düzey temsilcilerinin olduğu grupta ilk sıradayız. Çarşamba günü de final four için sahaya çıkacağız. Final karşılaşma çok keyifli olacak. Kariyerimde 10 kez final oynadım ve kazandım. Benim için çok heyecan verici. Şimdiye kadar yaşadığım en güzel organizasyonu Mardin’de gerçekleştiriliyor. Sayın Valimizin söylediği gibi kadim şehir... Basketbola çocuklarımızı yönlendirmek bizlerin görevi. Bizler parkede mücadeleyi ne kadar üst seviyede yaparsak onların da desteği üst seviyede olacak. Kadın basketboluna ilgi duyulması için gereken neyse bunu yapacağız. Son olarak PTT’ye destekleri için teşekkür ediyorum. Göreve geldikten sonra kadın basketboluna katkıda bulunan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’a da teşekkür ediyorum.”

Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımı Oyuncusu Olcay Çakır Turgut;
“Daha önce Mardin şehrini ziyaret etmemiştim. Bu organizasyon bize Mardin’in ne kadar önemli bir şehir olduğunu gösterdi. Ayrıca burada spora meraklı arkadaşlarımıza ve gençlerimize de teşekkür ediyorum. Bizleri her zaman desteklediler. Spora ne kadar hevesli olduklarını da gösterdiler. PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda oynayacağımız final maçı çok önemli. Elimizden geleni yapacağız. Umarım kupa bizim olur.”

Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımı Kaptanı Bahar Çağlar;
“Mardin’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mardin Valimize ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Salona adım attığım andan itibaren heyecanım ikiye katlandı. Genç kardeşlerimizi bu spora heveslendirebiliyorsak ne mutlu bizlere, bu bizim için çok önemli. Geçen senenin şampiyonu olarak kupada final oynuyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi de çok iyi mücadele ediyor. İzleyenlere keyifli bir final izlettirmek istiyoruz.”

Hatay Büyükşehir Belediyespor Baş Antrenörü Aikaterini Chatzidaki; 
“Öncelikle Türkiye Basketbol Federasyonu’na bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese de teşekkür ederim. Her konuda bizlere ciddi anlamda yardımcı oldular. Takım olarak çok önemli bir başarı elde ettik. Tarihimizde ilk kez finale yükseldik. Kulüp olarak çok şanslıyız. Belediye Başkanımız ve yönetimimiz bize her zaman destek veriyorlar. Diğer şansımız da taraftarlarımızın her zaman destek vermesi. Hedefimiz final maçında şehrimiz Hatay’ı gururlandırmak. İlk gün söylediğim gibi; buraya kupayı kazanmaya geldik. Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi saf dışı bırakmayı başardık. Finalde işimiz çok zor. Avrupa’nın çok önemli bir ekibiyle karşılaşacağız. Ama oyuncularıma inanıyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Her şey için teşekkürler.”

Hatay Büyükşehir Belediyespor Oyuncusu Devran Tanaçan
“Öncelikle organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mardin’de ilk kez bulunuyorum. Burada olduğum günden bu yana herkes bize destek oldu. Organizasyon çok başarılı. Hatay’daki üçüncü yılım ve Belediye Başkanımız ve yönetim kurulumuzla bütünleşerek aile olduk. Çok önemli başarılar yakaladık. Bu zorlu yolun sonunda final oynayacağız. Herkes çok teşekkür ederim.”

Hatay Büyükşehir Belediyespor Oyuncusu Merve Aydın
“Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mardin taraftarları her maçta salonları doldurdu. Biz, dolu salonda oynamaya alışkın olduğumuzdan bu durum bizi sevindirdi. Hatay’da ilk yılımda çok güzel bir atmosfer yaşıyoruz. Bu aile ortamını kupa ile taçlandırmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Şimdiden herkese başarılar diliyorum.”

Basın toplantısının ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, finalist takımlarla birlikte Kasımiye Medresesi’nde PTT Kadınlar Türkiye Kupası ile birlikte kamera karşısına geçti.

 

 

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04