BATMAN MİLLETVEKİLİ ODUNCU VALİLİK DUVARINA KÜRTÇE YAZI YAZDI!

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine tepki amacıyla valilik binasının duvarına sprey boyayla “Pêşî Kurdî pêşi ziman (Önce Kürtçe, önce dil)" yazdı.

Güneydoğu Bölge Haberleri 31.07.2024 13:26:00 0
BATMAN MİLLETVEKİLİ ODUNCU VALİLİK DUVARINA KÜRTÇE YAZI YAZDI!

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine tepki amacıyla valilik duvarına sprey boyayla “Pêşî Kurdî pêşi ziman (Önce Kürtçe, önce dil)" yazdı. 

 

Batman’da valilik talimatıyla “Pêşî Peya/Önce Yaya" ve “Hêdî (Yavaş)” uyarı yazılarının silinmesine bir tepki de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Milletvekili Zeynep Oduncu’dan geldi. 

 

Oduncu, Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi talimatı veren Batman Valiliği’nin duvarına Kürtçe yazılama yaptı. 

 

‘Dilimizi yok edemezsiniz’

 

Oduncu, tepki olarak valilik duvarına “Pêşî Kurdî pêşi ziman (Önce Kürtçe, önce dil)" yazdı. 

 

Yazılamanın ardından Kürtçe açıklama yapan Oduncu, "En büyük düşmanlığı Kürtlere karşı yürütüyorlar. Son birkaç gündür Kürtçeye, Kürt kültürüne dönük organize bir saldırı ve tahammülsüzlük hayata geçirilmiş durumdadır. Bu saldırı ve engellemelere karşı bir kez daha söylüyoruz; dilimiz Kürtçedir, kültürümüz Kürt kültürüdür. Her koşulda dilimize ve kültürümüze sahip çıkacağız. Dilimizi ve kültürümüzü yok edemezsiniz” dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 

 

 

 

 


34.8° / 22.4°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12