Ülkemizin ve Güneydoğu`nun Kadim Şehri Mardin , tarihi dokusu ve yöresel yemekleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor .10 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Mardin`i tercih ediyor.
Ülkemizin ve Güneydoğu'nun Kadim Şehri Mardin , tarihi dokusu ve yöresel yemekleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor .10 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Mardin'i tercih ediyor.
Mardin’de10 günlük Kurban Bayramı öncesi turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 90’lara kadar ulaştığı ve Eylül ayında başlayacak olan Turizm mevsimi öncesi Turizmcilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
7000 yıllık ,Tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekânı haline gelen Mardin, Ulu Camii, Deyrul-Zafaran Manastırı, Kırklar Kilisesi, Dara harabeleri, Hz. Muhammed(sav)'in ayak izinin içinde bulunduğu Sitti Radviye Medresesi, Şehidiye Camii, Kasimiye ve Zinciriye medreseleri ile tarihi çarşılar turizmcileri bekliyor. Tarihi çarşılarda gümüş işlemeciliği, Mardin leblebisi, bakır ve cam üzerine işlenen şahmeran motifi bakır tepsiler turistler için yeniden şekilleniyor.
MARDİN'DE BULUNAN PEYGAMBERİMİZİN AYAK İZİ 'NE BAYRAM TATİLİNDE YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI
Mardin Gül Mahallesi’nde, şehri ikiye ayıran yolun alt tarafında yer alan Sıttı Radviye medresesi, Necmeddin Alpi’nin hanımı ve Kutbeddin İlgazi’nin annesi Sıtti Radviye’nin “Hatuniye” adıyla anılan medresede bulunan Petgamberimizin Ayak izi Bayramda ziyaretçi akınına uğradı
Kadem-i Şerif (Efendimiz’in ayak izi) olarak ta bilinen ve Mardin'de bulunan Medreseye Kurban Bayramı tatili süresince ziyaretçi akını devam etti.
Sıtti Radviye’nin “Hatuniye” adıyla anılan medrese 1177- 1185 yılları arasında yaptırılmış ,İki katlı, iki eyvanlı ve revaklı bir yapı olup Anadolu’da bu tür medreselerin öncülerinden sayılıyor. Aynı zamanda bu yöredeki Artuklu eserlerinin de en önemlilerindendir. Camiiyle bitişik bir vaziyette olan yapı yakın zamanda restore edilmiştir. Ana eyvanın yanında içi dekorlu tromplu kubbesi ile Türbe yer alır.
Türbede Kutbeddin İlgazi ve annesi Sitti Radviyye’nin mezarları da bulunuyor.
Güneydoğu'nun Efes'i olarak büyük bir Turıizm potansiyeli bulunan Dara Harabeleri de Turistlerin yoğun ilgisini çeken Mardin'de ki Tarihi mekanların başında geliyor.
Darülzafaran Manastırı ve Midyat ilçesi de yerli ve yabancı Turistlerin akınına uğrayan yerlerin başında geliyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9209,58%1,97
34,54% 0,24
36,46% 0,34
2961,34% 0,90
4965,45% 0,74