BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ:``TÜRKİYE ALEYHİNE OY VEREN HDP`LİLER VATAN HAİNİDİR``

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi AKPM)` nin Türkiye aleyhine aldığı kararı değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ?Türkiye?yi 2004 öncesi konumuna getirmiştir. Türkiye Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi?nin 1949 yılında kurucu üyesidir. Avrupa

26.04.2017 17:44:10 0
BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ:``TÜRKİYE ALEYHİNE OY VEREN HDP`LİLER VATAN HAİNİDİR``

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi AKPM)' nin Türkiye aleyhine aldığı kararı değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye’yi 2004 öncesi konumuna getirmiştir. Türkiye Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin 1949 yılında kurucu üyesidir. Avrupa maalesef kurucu üyesine bunu yapmıştır''Dedi.

 

 

PKK'nın siyasi kanadı HDP’li sözde Milletvekillerinin AKPM de vermiş oldukları oyu değerlendiren   Destici, “HDP’li Milletvekillerinin de orada Türkiye aleyhine oy kullanmaları Avrupa Parlamentosu üyeleri ile HDP ve PKK'nın ortaklığının da aynı yolda yürüdüklerini de çok açık ve net bir göstergesidir. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde Türkiye aleyhine oy kullanan sözde milletvekilleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletvekili olabilir mi? Hangi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin samimi Vatansever, Milletperver milletvekilleri Türkiye aleyhinde el kaldırabilir? Türkiye aleyhine el kaldırıyorsa vatan hainidir ve vatan hainlikleri de orada tescillenmiştir.Onlarla ile ilgili de gereği yapılmaldıır.” şeklinde konuştu.

 

Mustafa Destici, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi de, Türkiye'ye karşı ne kadar önyargılı olduğunu ve düşmanca, hasmane tutumlar beslediğini bu kararı ile birlikte açık ve net olarak ortaya koymuştur. Bizim hükümete, iktidara tavsiyemiz şudur: Türkiye’ye karşı adeta hasmani ve düşmanca haksız, önyargılı, çifte standartlı karar alarak kurucusu olduğumuz bir mecliste daha dün oraya başvurmuş ülkelerle aynı konuma iterek aşağılayan bu Avrupa Birliği hayal tüneli önünde beklemekten artık vazgeçilsin. Bununla ilgili millete gidilsin. Millete sorun Avrupa Birliği üyeliğine Evet mi Hayır mı? İngiltere nasıl sorduysa sizde sorun ve bunun kararını milletimiz versin. Burada milletin tercihine göre de hareket etmenin en doğru olduğuna inanıyoruz. Biz Büyük Birlik Partisi olarak başından beri Avrupa Birliği'nin bir hayal ürünü olduğunu asla Türkiye'yi buraya kabul etmeyeceklerini, Türkiye'nin zararına olan bir takım düzenlemeler, Türkiye düşmanlarını teröristleri güçlendirme adına adımlar dayatacaklarını ifade ettik. Bugün geldiğimiz noktada Büyük Birlik Partisi olarak ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

 

“Biz bunu söylerken Avrupa'yla savaşalım demiyoruz.” diyen Genel Başkanımız “Avrupa'ya düşman olalım demiyoruz. Avrupa'nın düşmanlığına rağmen, biz dost olalım ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi geliştirelim,  kültürel ilişkilerimizi de genişletelim, ikili anlaşmalarımızı mütekabiliyet esasları çerçevesinde yürütelim. Ama şu Avrupa Birliği defterini artık kapatalım. Buradan bize fayda yok. Bugüne kadar Gümrük Birliği başta olmak üzere ekonomik olarak ağır bedeller ödedik. Siyasi ve kültürel olarak da ağır bedeller ödedik. Onun için biz artık bu defterin milletimize soralım ve bu defteri kapatalım.” dedi.

 

PKK'nın Kandilden sonra Sincar da ikinci bir Kandil oluşturma çabalarını daha önce de dile getirdiklerini ifade eden Genel Başkanımız, “Devletimizi yönetenler hükümet edenler de bunu dile getirdiler. Buna müsaade edilmeyeceği, izin verilmeyeceği söylenmişti.  Bu sözün gereği dün yapıldı. Bir kararlılık ortaya kondu. Sincar, Kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki PKK, PYD ve YPG hedefleri vuruldu.  Vurulmaya da devam etmeli ve mutlaka yok edilmelidir. Bu hamleye ilk ses Amerika Birleşik Devletlerinden geldi. Rahatsız olduklarını derin endişe duyduklarını ifade ettiler. Bu açıklamalar Amerika Birleşik Devletleri'nin çekiç güçten bu yana hain katil ve kahpe PKK terör örgütüne açık desteğini, onun hamisi olduğunu, onun kullanıcısı, koruyucusu ve destekçisi olduğunu gösterdi.  Biz bunu biliyorduk bir kere daha net bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri bunu açıklayarak da ortaya koymuş oldu.” şeklinde konuştu.

 

Destici, “Özellikle o bölgede CENTCOM ile Black Water gibi özel güvenlik ve istihbarat birimleri PKK’ya destek veriyorlar. Amerika Birleşik Devletleri adına bölgede iş yapan bu iki kurumun en önemli görevlerinin başında PKK'ya PYD’ye ve YPG’ye her türlü desteği vermek onu korumak ve kollamak, ona şemsiye vazifesi yapmaktır. Bu açıklamalarla bu netleşmiş oldu. Amerika Birleşik Devletleri şunu bilsin ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne Kuzey Irak’ta ne Suriye'nin Kuzeyinde ne de Türkiye'de PKK'nın YPG’nin ve PYD’nin varlığını müsaade etmeyecektir ve kökü kazınana kadar da ona karşı operasyonlar devam edecektir. Amerika Birleşik Devletleri değil cihan arkalarında olsa bizi durduramazlar. Çünkü devletimizin varlığına, ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin geleceğine kast eden hainler kahpe korkak teröristler elbet bir gün hak ettiği ceza ile karşılaşacaklar.” ifadelerini kullandı.

 

Destici, “Hem Suriye'nin kuzeyinde hem Kuzey Irak'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin desteğiyle ciddi bir yapılanma içerisine girdiler. Belli bölgeleri kontrol altına aldılar ya da kontrol eder duruma geldiler. Türkiye bunu kabullenmiş değildir. Elbette bu yapılan operasyonlarda bunun kabul edilmediğinin açık ve göstergesidir.


Amerika Birleşik Devletleri şunu bilmelidir ki; PKK'nın varlığı Irak’ın kuzeyini istikrarsızlığı demektir. O bölgedeki Kürt kardeşlerimiz rahatsız olduklarını özellikle Türkiye ile iyi ilişkiler isteyenler, Türkmenler Araplar PKK'nın varlığından açık ve net bir şekilde rahatsız olduklarını ifade etmişlerdir. Aynısı Suriye'nin kuzeyi içinde geçerlidir. Onun için Amerika Birleşik Devletleri PKK'ya PYD’ ye YPG’ ye hâmilik yapmaktan, onu koruyup kollamak da artık vazgeçmelidir. Amerika Birleşik Devletleri'nin coğrafyamızda, bölgemizde, kardeş İslam coğrafyasındaki yaptıklarından, Emperyalist emellerine ulaşmak için oluk oluk akan Müslüman kanından dolayı rahatsız olduğumuzu bir kere daha buradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Diyorum ki, evli evine köylü köyüne... Amerika Birleşik Devletleri senin ne işin var Suriye'nin, Irak'ın Kuzeyinde? Türkiye'nin hemen sınırlarında Ortadoğu'da, İslam coğrafyasında. Sen buralarda olursan Türkiye Cumhuriyeti Devleti elbette ki var olacaktır. Öncelikle kendi varlığı için kendi milletin istiklali için daha sonra da kardeş coğrafyalardaki kardeşleri için 100 yıl önce biz aynı ülkenin vatandaşlarıydık.” dedi.

 

 

 Mustafa Destici açıklamasını şöyle sürdürdü: “Amerika Birleşik Devletleri ve küresel güçlerin maşası olan PKK, PYD ve YPG eliyle yapmaya çalıştığı terör eylemleri sadece Suriye'nin ve Irak’ın Kuzeyi ile sınırlı değildir. Ondan sonraki amaç ve hedef bizim ülkemizin sınırlarıdır. Türkiye elbette ki bu konuda bilinçlidir ve bunun farkındadır. Şu anda atılan adımlarla hem oralardaki PKK yuvalarını yok etmek ama onun da ötesinde Hudut güvenliğimizi ve iç güvenliğimizi korumak ve terörden arındırmaktır. Yoksa Türkiye'nin başka ülkelerin hele ki kardeş ülkelerin toprağında bugüne kadar gözü olmamıştır bundan sonra da olmaz.” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90