BD Araştırma Ödülleri, KLİMİK 2017`de Sahiplerini Buldu

Becton Dickinson Türkiye?nin ?BD Sağlık Öncüleri Programı? kapsamında, Türkiye?de infeksiyon hastalıkları alanında bilimsel çalışmaların sayısının ve kalitesinin yükselmesi, daha sağlıklı ulusal verilere ulaşılması, infeksiyon kontrolü ve önlemede farkınd

Tanıtım Yazısı 14.04.2017 13:46:47 0
BD Araştırma Ödülleri, KLİMİK 2017`de Sahiplerini Buldu

14 Nisan 2017, İstanbul – Becton Dickinson Türkiye’nin “BD Sağlık Öncüleri Programı” kapsamında, Türkiye’de infeksiyon hastalıkları alanında bilimsel çalışmaların sayısının ve kalitesinin yükselmesi, daha sağlıklı ulusal verilere ulaşılması, infeksiyon kontrolü ve önlemede farkındalığın artması amacıyla hayata geçirdiği “BD Araştırma Ödülleri” sahiplerini buldu. 

 

KLİMİK (Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği) tarafından düzenlenen XVIII. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi’nde yapılan ödül töreninde İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nden İlker Devrim ve ekibi, “Pediatrik Hematoloji/Onkoloji Hastalarında Tamamen İmplante Edilen Santral Kateter (Port) İle İlişkili Kan Dolaşımı İnfeksiyonlarının Önlenmesinde Bundle (Önlem Paketi) Uygulamalarının Etkinliği” çalışması ile birinci odu. 

 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Nurgül Tayran ve ekibi ise “Bir Üniversite Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde Sıfır İnfeksiyon Hedefimiz” çalışması ile ikinci olurken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Şirin Menekşe ve Arzu Ateşoğlu Aydoğan ise “Ventilatör İlişkili Pnömonide Bundle Etkisi” isimli çalışmaları ile üçüncü oldu.

 

Araştırma Ödülleri ile ilgili konuşan BD Türkiye Genel Müdürü Murat Erboz, “BD olarak sunduğumuz çözümler ve BD Sağlık Öncülerimizin sağlık çalışanlarına verdiği eğitimler ile iyi ve güvenli uygulamaların artması için çalışıyoruz. Aynı zamanda KLİMİK işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz BD Araştırma Ödülleri ile bu amacımızı pekiştirerek, ülkemizde bilimsel çalışmaların sayısının ve kalitesinin artmasına ve ülkemizin sağlık hizmetleri alanında yakaladığı kalite çıtasının daha yükseğe taşınmasına yardımcı olmak istiyoruz,” dedi. 

 

BD Hakkında

 

BD, Herkes için sağlıklı yaşam amacıyla tıp alanında yenilikçi buluşlar gerçekleştirip, daha gelişmiş tanı ve sağlık hizmeti sunan global bir medikal teknoloji şirketidir. Hasta ve sağlık çalışanı güvenliği konusunda olduğu kadar, tıbbi araştırmalar ve klinik laboratuvarlar için kolaylık sağlayan teknolojilerde de lider bir kuruluştur. BD ileri hücre çalışmaları ve genom bilimine yardımcı yenilikçi çözümler sağlar, infeksiyon hastalıkları ve kanser tanısını geliştirir, ilaç tedavisi yönetimini iyileştirir, infeksiyonların önlenmesini artırır, cerrahi ve girişimsel işlemlerin donanımını sağlar ve diyabet yönetimini destekler. Aynı zamanda, günümüzün zorlu sağlık sorunlarına çözüm üretmek için önde gelen kuruluşlarla global çapta işbirliği yapar. BD’nin 50 ülkede 40.000’den fazla çalışanı; test ve tanı sonuçlarını iyileştirmek, sağlık hizmeti maliyetini azaltmak, verimliliği yükseltmek, hasta ve sağlık çalışanı güvenliğini ve sağlığa erişimi artırmak için birçok farklı paydaş ve müşteri ile işbirliği içinde çalışmaktadır. BD hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen www.bd.com/tr adresini ziyaret edin.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00