`Be My Eyes` uygulaması görme engellilerin `gözü` olacak.....

Akıllı telefonlarda kullanılabilen ?Be My Eyes" yani "Gözlerim Ol`` uygulamasını kullananların sayısı da giderek artıyor. Hemen hemen herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlarda geliştirilen uygulama sayesinde görme engelli vatandaşların hayatı kolaylaşı

Türk Dünyasından Haberler 3.08.2015 21:10:18 0
`Be My Eyes` uygulaması görme engellilerin `gözü` olacak.....

Akıllı telefonlarda kullanılabilen “Be My Eyes" yani "Gözlerim Ol'' uygulamasını kullananların sayısı da giderek artıyor. Hemen hemen herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlarda geliştirilen uygulama sayesinde görme engelli vatandaşların hayatı kolaylaşıyor.

UYGULAMANIN İŞLEVİ ÇOK BASİT ...........

Uygulama göremeyen bir insanın gözleri oluyor. Görme engelli insanlara iOS işletimcili telefonlar üzerinden yardım edilmesi amacıyla 'Be My Eyes' adlı uygulama piyasaya sürüldü. Be My Eyes, video konuşma sayesinde karşınızdaki insanın 'gözleri olabilme' imkanını veriyor.
Sisteme 'görebiliyorum' veya 'görme engelliyim' seçenekleriyle kaydolduktan sonra gelen çağrılara cevap verebiliyor ya da çağrı oluşturabiliyorsunuz. Bildirim geldiğinde görme engelli bireyle aranızda kamera yardımıyla canlı bağlantı oluşuyor. Görme engelli birey, yardım istediği konuyu size gösteriyor, siz de yardım ediyorsunuz. Eğer müsait değilseniz çağrıyı reddetme hakkınız da var. Uygulama, çağrıyı binlerce kişiye gönderiyor.
Şu an sadece Appstore'larda mevcut, yakın zamanda ise Google Play Store'a da gelmesi bekleniyor.
Aşağıdaki görsellerde de görüldüğü gibi, uygulama kullanıcılara sağ ile soldaki nesneleri ayırt etmeye hatta bir sütün gününün geçip geçmediğini bile söylüyor.

19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35