BEDİRHAN DİNÇEL`DEN ``ANKARA`` KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

Artuklu Haber Gurubu Ankara Muhabiri Bedirhan Dinçel,Ankara`nın Çubuk ilçesi Yunus Emre Anadolu Lisesi Sergi Salonunda Ankara Konulu Fotoğraf Sergisi açtı.

7.05.2014 16:54:28 0
BEDİRHAN DİNÇEL`DEN ``ANKARA`` KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

 

Artuklu Haber Gurubu Ankara Muhabiri Bedirhan Dinçel,Ankara`nın Çubuk ilçesi Yunus Emre Anadolu Lisesi Sergi Salonunda Ankara Konulu Fotoğraf Sergisi açtı.
Ankara`nın Çubuk İlçesi Yunus Emre Anadolu Lisesi son sınıf Öğrencisi olan Bedirhen Dinçel`in Fotoğraf Sergisinin Kordelasını Sümerbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sezai Ensari,Çubuk ilçe Milii Eğitim Müdürü Murat Aslan,Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Alcan birlikte kesti.Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş ve Rabia Demirbaş, TÜBİTAK Temsilcisi Ankara Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Cumhur Çökmüş, Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Alcan, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
Saat 11.00`de açılışı yapılan Ankara Temalı Fotoğraf Sergisine ilgi yoğun oldu.Saat 16.00`ya kadar açık kalan Fotoğraf Sergisi Çubuklu Fotoğrafseverlerin yoğun akınına
uğradı.
Çubuk Belediye Başkanı Dr.Tuncay Acehan,Ak Parti Çubuk ilçe Başkanı Av.Baki Demirbaş`ta Fotoğraf sergisini gezerek,Tek tek Fotoğraflar hakkında,Bedirhan Dinçel`den bilgi aldı.Belediye Başkanı Dr.Tuncay Acehan,zaman zaman Fotoğraflarla ilgili bilgiler istediği,Bedirhan Dinçel`in verdiği bilgiler ışığında kendisine Medeni Cesareti ve yaptığı önemli işten dolayı tebrik ederek,Fotoğraf Sanatçılığını sürdürmesini ve ilerletmesi yönünde kendisine öneride bulundu.
Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Alcan da ,Başarılı çalışması Nedeni ile Son sınıf Öğrencilerinden Bedirhan Dinçel tarafından açılan Ankara Konulu Fotoğraf Sergisinin bir ilk olmadığını,Ancak Diğer öğrencilere esin kaynağı olması bakımından önemli bir çalışma olduğunu belirterek,Başarılı Okul Öğrencilerinin bu tür etkinlikler düzenlemesinin,Okul Yönetimi tarafından da destekleneceğini   belirterek ,sanatsal faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.
Gün boyu açık kalan Sergi, Okul Öğretmen ve Öğrencilerinin yanısıra,Çubuklu vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Çubuk Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, Bilim Fuarı kapsamında hazırladıkları projeleri okullarında sergiledi.Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Çubuk Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından bilim fuarı açıldı.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş ve Rabia Demirbaş, TÜBİTAK Temsilcisi Ankara Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Cumhur Çökmüş, Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Alcan, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
Açılış töreninin ardından öğrencilerin hazırladıkları projeleri inceleyerek Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, öğrencilerle sohbet etti. Fuarda sergilenen eserlerden özellikle sigaranın zararlarını anlatan ‘sigara öldürür, tekno ahır, tasarruf matik, doğal koku gibi projelerden çok etkilendiğini belirten Başkan Acehan, bu eserlerin girişimciler tarafından geliştirilerek üretilebileceğini ve ekonomiye katkı sağlaya bileceğini kaydetti.
Bu yaştaki öğrencilerin bu projeleri düşünmesinin dahi büyük bir başarı olduğunu anlatan Başkan Acehan,’’Gerçekten de çok güzel bir fuar olmuş. Bu gibi bilimsel çalışmalar, öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak ve ülkemize genç bilim adamları kazandırmak açısından çok önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu denli projeler üretmesi bizleri ziyadesi ile mutlu etti’’dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan ve İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın da yakından incelediği projeleri öğrenciler de heyecanla anlattı.
Okulda fuar ile birlikte öğrencilerden Bedirhan Dinçel tarafından Ankara ve Çubuk fotoğraflarından oluşan ‘fotoğraf’ sergisi açıldı. Sergiyi gezen Başkan Tuncay Acehan, sanata ve sanatçıya destek verdikleri için Dinçer’in ailesini ve okul yöneticilerini tebrik etti. 
Fuarda sergilenen 58 çalışma misafirler tarafından büyük beğeni topladı. Okulun müzik grupları ve korosu tarafından çeşitli konserlerin de verdiği TÜBİTAK Bilim Fuarı bir hafta açık kalacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

Haberin Diğer Fotoğrafları

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04