BEKLENEN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanlığının atama kararnamesi Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayınlanarak Cumhurbaşkanlığı kabinesinde değişiklik gerçekleşti.

Ankara 21.04.2021 10:16:00 0
BEKLENEN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanlığının atama kararnamesi Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayınlanarak Cumhurbaşkanlığı kabinesinde değişiklik gerçekleşti.Cumhurbaşkanlığının kararnamesi ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine de son verilerek yerine AK Parti eski Grup Başkanvekili  ve Ak Parti 25 ve 26 Dönem İstannbul Milletvekili  Mehmet Muş getirildi. Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında da aktif görevler üstlenmişti.

 

  Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adında 2 Bakanlık kuruldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye ayrılmasıyla kabinede bakanlık sayısı 16'dan 17'ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin atandı.

 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye ayrılmasıyla kabinede bakanlık sayısı 16'dan 17'ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin atandı.

 

Yeni bakanlık ve yeni bakanların açıklandığı Resmi Gazeteki kararlarla  kabine değişimi kapsamında oluşturulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın görev ve yetkileri ise çalışma hayatını düzenlemek, iş ve işçi arasında koruyucu tedbirler almak, istihdamı ve tam çalışma ile çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, uluslararası iş gücüne yönelik politikaları geliştirmek, iş sağlığını ve güvenliğini sağlamak, sosyal adalet ve sosyal refahın gerçekleşmesini sağlamak olarak açıklandı.

 

RESMİ GAZETE LİNKİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKAR

 

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00