BELEDİYE BAŞKANLARINDAN EKİLİ ARAZİLERİ YANAN ÇİFTÇİLERE ZİYARET

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Kızıltepe Belediye Eş Başkanları Hamdiye Bilek Turgay ile Zeyni İpek, Kızıltepe ve Derik ilçelerine bağlı kırsal mahallerde ekili arazileri yanan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Mardin 16.06.2024 10:23:00 0
BELEDİYE BAŞKANLARINDAN  EKİLİ ARAZİLERİ YANAN ÇİFTÇİLERE ZİYARET

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Kızıltepe Belediye Eş Başkanları Hamdiye Bilek Turgay ile Zeyni İpek, Kızıltepe ve Derik ilçelerine bağlı kırsal mahallerde ekili arazileri yanan çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 


Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde buğday ekili arazilerde çıkan yangın nedeniyle binlerce dönüm arazi küle döndü. Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile vatandaşların çabalarına rağmen binlerce ekili arazi yanmaktan kurtulamadı. Yaşanan yangınlardan en çok Kızıltepe’nin Çiçekli (Dellê), Küplüce (Şemka), Işıklı (Mezrê), Bozhöyük (Tilêdes), Bölükbaşı kırsal mahalleleri ile Derik ilçesine bağlı Direkli (Velikê) kırsal mahalleleri etkilendi. Bunun üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları Hamdiye Bilek Turgay ve Zeyni İpek, Belediye Başkan Yardımcıları Adile Kızılay ve Şükrü Yıldırım, yangından etkilenen kırsal mahallelerde çiftçileri ziyaret etti. Eş başkanlar, yaşanan talihsiz olay nedeniyle çiftçilere ve mahalle halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 


Ekili arazileri yanan çiftçilerden durum hakkında bilgi alan eş başkanlar, incelemelerini tamamladıktan sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi Kızıltepe İtfaiye Grup Amirliği’ne geçti. Eş Başkanlar, arazilerde çıkan yangınlar hakkında İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Aslan ve itfaiye çalışanları ile bir araya geldi. Eş başkanlar, itfaiye ekiplerinin istek ve taleplerini not alarak, alınacak tedbirler hakkında yeni çalışma haritasını belirleyeceklerini dile getirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


37.1° / 25.6°
  • BIST 100

    10771,4%0,29
  • DOLAR

    32,78% -0,07
  • EURO

    35,06% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2451,72% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3983,52% 0,00