BELEDİYE PERSONELİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

Keçiören Belediyesi personeline öfke yönetimi konusunda eğitim semineri veren NLP(Algısal Davranış Kontrolü) Uzmanı Mehmet Ekinci, kendisinin ve çevresindekilerin duygularını anlama ve kontrol etme kapasitesini artıran kişinin kurduğu ilişkilerde daha baş

Belediye Haberleri 18.09.2013 22:47:30 0
BELEDİYE PERSONELİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

Keçiören Belediyesi personeline öfke yönetimi konusunda eğitim semineri veren NLP(Algısal Davranış Kontrolü) Uzmanı Mehmet Ekinci, kendisinin ve çevresindekilerin duygularını anlama ve kontrol etme kapasitesini artıran kişinin kurduğu ilişkilerde daha başarılı olacağını söyledi.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Öfke Kontrolü ve Stres Yön...etimi” eğitim semineri, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Keçiören Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirildi.

NLP Uzmanı Mehmet Ekinci, öfkenin maskelenmiş değersizlik ve yetersizlik duygularının dışa vurması olarak değerlendirildiğini ve kişilerin kör noktaları arasında yer aldığını belirtti. İnsanın kendi içinde yaşadığı duygusal çalkantılar hakkında bilgiler veren Ekinci, kişinin kendisinin ve çevresindekilerin duygularını anlama ve kontrol etme kapasitesini artırması halinde, olumsuz duyguların davranışa dönüşümünde şiddeti önleyebileceğini dile getirdi. Ayrıca sorun çözmede, aile içi problemlerde ve kişilerarası ilişkilerde başarının sırlarını interaktif eğitimle anlattı.

KENDİNE KUŞ BAKIŞI BAKABİLMEK

Ekinci, toplumsal ve kültürel kodları kullanarak o anki koşullara ve duygulara bağlı olarak ortaya çıkan öfkenin, özelleşmiş bir davranış olmadığını, kendimize ve çevremize gösterdiğimiz tepkinin anlatımı olduğunu ifade etti. Katılımcılara “kendilerine kuş bakışı bakmalarını” öneren Eğitim Koçu Ekinci, yaptığı sunumda beynin elektriksel akımının geri bildirimle düzeltilebileceğini, bu sayede insanların yeni ve olumlu kodlar yüklenebileceğini sahne gösterileri eşliğinde aktardı.

Keçiören Belediyesi olarak belli aralıklarla çalışanlarına yönelik eğitim seminerleri düzenlediklerini kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Belediye personelimizin vatandaşlarımıza yönelik her türlü hizmeti en iyi şekilde verebilmesi için farklı konularla ilgili eğitim seminerlerini gerçekleştiriyoruz. Konusunda uzman kişilerce verilen seminerler ile hem personelimiz bilinçleniyor hem de Keçiörenlilere daha kaliteli ve iyi bir hizmet veriliyor" dedi.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04