BELMEK`TEN BAYANLARA YEMEK KURSU

Çalışan kadınlar için; pratik, hızlı ve doyurucu, ev kadınları için; farklı ve bol çeşitler, yeni evliler için; pişirmenin püf noktaları, yeni lezzetler arayanlar için; dünya mutfakları ile yöresel tatlardan oluşan menülerin en doğru şekilde öğretildiği b

7.04.2015 12:14:59 0
 BELMEK`TEN BAYANLARA YEMEK KURSU

Çalışan kadınlar için; pratik, hızlı ve doyurucu, ev kadınları için; farklı ve bol çeşitler, yeni evliler için; pişirmenin püf noktaları, yeni lezzetler arayanlar için; dünya mutfakları ile yöresel tatlardan oluşan menülerin en doğru şekilde öğretildiği bir okul BELMEK’ler…
Gösterişli sofralarda misafir ağırlamayı seven, ev yapımı turşu, reçel, marmelat, soslar ve envai çeşit içecek yapmak isteyen ile bildiklerinden daha fazlasını öğrenmeyi arzu edenleri bekliyor BELMEK Yemek Kursları… 
Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentli kadınlara BELMEK’lerde sunduğu mesleki branşlardan biri olan Yemek Kursları, Osmanlı ve Türk Mutfağının yanı sıra Çin, Fransız, İtalyan gibi Dünya mutfağına ait farklı tatların peşine düşenler tarafından da büyük ilgi görüyor.

“BUGÜN NE PİŞİRSEM?” SORUSU SON BULUYOR” 
Karadenizin hamsili pilavının Güneydoğu’nun etli güveciyle, Ege’nin zeytin yağlılarının Akdenizin deniz mahsülleriyle, İç Anadolunun arabaşı çorbasının pasta ve börek kokularıyla iç içe geçtiği Sağlık Sokak’taki BELMEK Yemek Kursu’nda; yemek pişirmeyi adeta bir zevke dönüştüren her yaş ve meslekten kadının maharetleri sergileniyor.

-YEMEK KURSLARI 18-70 YAŞ ARASI KADINLARDAN İLGİ GÖRÜYOR 
İşte bu birbirinden leziz çeşitli yiyecek-içecek ile tatlı ve pastaların daha fazlasının sofralara gelmesini öğreten Aygül Özdemir, 12 yıldır aralıksız olarak BELMEK “Yemek Kursu”nda görev yaptığını belirterek, kursta yemek pişirmenin yanı sıra ev ekonomisi, kişisel hijyen, masa düzeni, yemek sunumu, kuru ve yaş gıdaların korunup saklanması gibi bir çok konuda temel bilgilerin yer aldığı derslerin verildiğini kaydediyor. 
Yemek Kursu’nun haftanın 6 günü her meslekten 18 ile 70 yaş aralığındaki farklı kadın gruplarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Özdemir, “Kursumuzda her gün 5 veya 6 çeşit yemeğin hazırlanışı, pişirilmesi ve sunumu öğretiliyor. Et, balık ve tavuktan oluşan yemekler ile pastalar, tatlılar, çorbalar, açma börekler kursta yapılan çeşit çeşit yiyecekler gün sonunda kursiyerlerimiz tarafından paylaşılarak, evlerinde ailelerine de tattırıyorlar” dedi. 

-“YİYECEKLER, KOLAY VE PRATİK YOLDAN HAZIRLANIYOR ” 
Lokantada yedikleri kebabın, pastaneden satın aldıkları pastaların, kıvamını tutturamadıkları çorbaların yapılışının hiç de zor olmadığını kurs sayesinde öğrendiklerini ifade eden kursiyerler, “Eskiden yapamayacağımızı düşünüp satın alarak tükettiğimiz yiyecekleri artık büyük bir ustalıkta evlerimizde pişiriyoruz” diye konuştular. 
Yemek kursuna Ziraat Mühendisi kızı ile birlikte geldiğini kaydeden Zeynep Yağız, büyüttüğü 4 çocuğuyla birlikte geniş kalabalık ve misafir ağırlamayı seven bir aile olduklarını belirterek, “Evimizde yemekleri yıllardır ben pişiririm. Yemeklerimi tadanlar eliminde oldukça ‘lezzetli’ olduğunu söylerler. Ama bu yemek kursu sayesinde değişik yöresel yemekleri de öğrenirken, göz kararı ile değil de ölçü kullanarak yemek pişirmenin oldukça iyi ve mükemmel sonuçlar verdiğini gördüm” dedi. 
Matematik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra BELMEK’lerde verilen kursların müdavimi olduğunu ifade eden Filiz Korhan, “Tam 12 yıldır farklı farklı kurslara geliyorum. Yemek kursuna da meslektaşım olan arkadaşlarımla birlikte gelmeye başladım. İlgi alanım olan yöresel yemeklerin yanı sıra büyük bir keyifle çeşitli salatalar ve mezeler yapmayı öğrendim” diye konuştu. 
Ev kadını olduğunu söyleyen Sevda Cebe Pektaş ise, vaktini evde televizyon başında geçirmektense yeni şeyler öğrenmeye ayırdığını ifade ederek, kurs sayesinde yapımı çok zormuş gibi görülen yemekleri, püf noktalarını öğrenmekle çok kolay ve leziz bir şekilde yaptığını anlattı.

 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ

17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55