BELMEK “YIL SONU KARMA SERGİSİ” BAŞKENTLİLERLE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri görücüye çıktı.

Ankara 9.07.2023 11:23:00 0
BELMEK “YIL SONU KARMA SERGİSİ” BAŞKENTLİLERLE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri görücüye çıktı.

 

ANFA Altınpark Fuar Alanı’nda kurulan BELMEK “Yıl Sonu Karma Sergisi” 16 Temmuz Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserler  “Yıl Sonu Karma Sergisi” ile görücüye çıktı.

2022-2023 yılı eğitim-öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan tablolardan kıyafetlere, aksesuarlardan yatak örtülerine kadar oldukça geniş bir yelpazede hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergi, Altınpark ANFA-A Sergi Salonu’nda 16 Temmuz 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki BELMEK’lerde eğitim alan kursiyerleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş da yalnız bırakmadı.

 

SERGİ GELENEKSEL HÂLE GELDİ

Sergiye ilişkin bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, “BELMEK’ler 59 kurs merkezlerinde 31 ayrı branşta faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sene kurslarımıza online 25 bin kursiyer başvuru yaptı ve yıl sonunda da başarıyla tamamladıkları eğitimlerin sertifikalarını aldılar. BELMEK’lerde her sene yıl içerisinde üretimlerden oluşan bir sergi açıyoruz. Bu geleneksel hâle geldi. Her sene üstüne katarak devam ettirdiğimiz sergimiz bu sene son derece üst düzey sanat eserlerimiz var” diye konuştu.

Bozkurt, geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleştirilen Beypazarı ve Çubuk Aile Yaşam Merkezlerinin de yeni sezonda kursiyerlerini almaya başlayacağını kaydetti.

Usta öğretici ve kursiyerlerin yıl içerisinde üretilen ürünlerin satılması taleplerini de karşıladıklarını belirten Bozkurt, “Bir kooperatif çatısı altında Bahçelievler Gökkuşağı Kamu Pazarı’nda ve Zafer Çarşısı’nda bu ürünleri halkımıza sunduk. Kurslarda yıl boyunca üretilen ürünler hem burada hem de online ortamda çok ekonomik fiyatlarda satışa sunuluyor” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62