BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ SAHAYA GİRDİ

Beşiktaş-Galatasaray arasında oynanan Derbi Maçta Galatasaray 2-1 Önde ike Felipo Melo tarafından yapılan Faul`den sonra Beşiktaş taraftarı sahaya Girdi.

Spor 22.09.2013 21:41:19 0
BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ SAHAYA GİRDİ

Beşiktaş-Galatasaray arasında oynanan Derbi Maçta Galatasaray 2-1 Önde iken Felipo Melo tarafından yapılan Faul`den sonra Beşiktaş taraftarı sahaya Girdi.Maç durdu Güvenlik Güçleri Sahaya girdi.Taraftarlar Soyunma Odasına girmek istedi,Polis müadahelesi sonunda taraftarlar sahadan çıkarılmaya çalışılıyor.Binlerce taraftar sahaya daldı.Hakemler ve Oyuncular soyunma odalarına çekildi.

 Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbinin uzatma dakikaları tartışmalı anlara sahne oldu. 90+2`de Melo, Ramon`a yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Brezilyalı oyuncu soyunma odasına gönderilirken, bu dakikalarda tribünlerde taraftarlar arasında kavga çıktı. Bazı taraftarların sahaya dalmasının ardından hakem ve oyuncular soyunma odasına gitti. 

Hakem Fırat Aydınus Maçı Oynatmayacağı ve Sahaya Çıkmayacğı Yönünde Açıklama yaptığı ve Her 2 Takım Uyuncularının Soyunma Odasında verilecek karar için bekliyor.Futbol Faciasının yaşandığı maçta verilecek karar merakla bekleniyor...

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın uzatma dakikalarında olaylar çıktı.

Galatasaray`ın 2-1 üstünlüğüyle devam eden maçın 90 2. dakikasında Felipe Melo`nun kırmızı kart görmesinin ardından, tribünler bir anda hareketlendi.

Kale arkasında bulunan bir grup siyah-beyazlı taraftar, sahaya girmeye çalıştı. Bunun üzerine daha önce 4 dakika uzatma veren hakem Fırat Aydınus, Galatasaraylı futbolcularla soyunma odasına gitti. Beşiktaşlı futbolcular ise sahada kaldı.

Beşiktaşlı futbolcuların da bir süre sonra soyunma odasına girişiyle birlikte tribünler yeniden hareketlendi.  Bu kez doğu tribününden sahaya inen taraftarlar, ellerindeki sandalyelerle güvenlik güçlerinin üstüne yürüdü.

Polislere sandalye atan taraftarlar, bir süre sonra güvenlik görevlileri tarafından tartan piste çekildi. Güvenlik güçleri sahanın ortasında toplanırken, taraftarlar tartan pistten yabancı maddeler atmaya devam etti.

TÜRKĐYE FUTBOL FEDERASYONU  FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI

MADDE 20 – GÜVENLİK NEDENĐYLE MÜSABAKALARIN TAMAMLANAMAMASI


(1) Müsabaka hakemi;
a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı  ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde  bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya  devam edilmesi olanağının kalmaması, b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir. Eğer müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, takım bu müsabakalardan ihraç edilir ve ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamaz.
Play-Off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamama kararı verilemez. 9 (2) TFF Yönetim Kurulu, 1. fıkrada öngörülen tüm durumlarla ilgili olarak karar verirken, müsabakanın hakemlerinin, gözlemcilerinin, temsilcilerinin, Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulu Üyelerinin, Disiplin Müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını ve her
türlü delili göz önünde bulundurur.
(3) TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, maçın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın tekrarlanmasını veya yarıda kaldığı anki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir.
(4) Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan  çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda  müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl(sezon) müsabakalara alınmazlar.

Maçın Tatil edildiği Resmen açıklandı.Maç ile ilgili karar için Top Türkiye Futbol Fedaresyonu`nda,bundan sonra maç ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu karar verecek.


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46