Beşiktaşlı Kadın Basketbol Takımı,Mardin`de Down kafeyi ziyaret etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, down sendromlu çocukların sosyalleşmesi için açılan ?Down Kafe?, PTT Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası final maçları için şehirde bulunan Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı

Mardin 23.02.2018 10:16:19 0
Beşiktaşlı Kadın Basketbol Takımı,Mardin`de  Down kafeyi ziyaret etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, down sendromlu çocukların sosyalleşmesi için açılan ‘Down Kafe’, PTT Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası final maçları için şehirde bulunan Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı tarafından ziyaret edildi.

 

 Maç öncesi down kafeyi ziyaret eden sporcular, down sendromlular tarafından karşılandı. İkramların yapıldığı buluşmada, sporcular, down sendromlu çocukların çaldığı deflerle eğlendi. Fotoğraf çektiren basketbolcular daha sonra buradan ayrıldı.

 

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan  Vekili Mustafa Yaman, “Türkiye Basketbol Federasyon yetkilileri ile Beşiktaş Kadın Basketbol takımının down kafeye ziyareti bizleri memnun etti” dedi.

 

16 çocukla eğitimlere başladıklarını belirten Yaman, “ Mardin’de artık huzur hakim. Geçen yıllarda terör olaylarından sonra morali bozuk olan vatandaşlarımızın morallerinin düzelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. PTT Kadınlar Türkiye Kupası final maçlarının şehrimizde yapılması bunlardan bir tanesi. Bu şehirde belediye olarak her yerde biz varız ve olmaya devam edeceğiz.” diye belirtti.  

 

Down sendromlu çocukların açılan kafede sosyalleştiklerini ifade eden Yaman, “Çocuklarımız burada hem sosyalleşiyorlar hem de bir yanda da harçlıklarını çıkarıyorlar.  Bu çalışmalarımız devam edecek.”  diye konuştu. 

 

Duygusal anlar yaşadıklarını kaydeden Beşiktaş Kadınlar Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, "Onları biraz mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere. İnsan gerçekten duygulanıyor. Katkıda bulunabildiysek ne mutlu bizlere, inşallah onları biraz olsun mutlu edebilmişizdir." diye belirtti. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07