Beykoz Üniversitesi Siber Kulübü ve Privia Security iş birliğiyle organize edilen “Online Siber Güvenlik Kampı”, 15-19 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte siber güvenlik sorunları hayatımıza daha fazla girdi. Bu sorunlarla baş etmek için siber güvenlik uzmanı ihtiyacı günden güne artıyor. Beykoz Üniversitesi, gençlerin bu alandaki farkındalığını artırmak için harekete geçti. Beykoz Üniversitesi Siber Kulübü ve Privia Security iş birliğiyle organize edilen “Online Siber Güvenlik Kampı”, 15-19 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kampa katılmaya hak kazananlar, sızma testinden network saldırılarına, kablosuz ağlara yönelik saldırılardan web uygulama güvenliğine kadar birçok konuda eğitim aldılar. Eğitimi başarıyla tamamlayıp, sınavda 70 puan barajını geçenlere ise başarı sertifikası verildi.
Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünler, ‘siber güvenlik’ tehlikesini de beraberinde getiriyor. Yalnızca büyük kuruluşlar ve bireyler, siber saldırılara maruz kalmıyor; ülkeler arasında da siber savaşlar yaşanıyor. İnternete bağlanan bilgisayarlardan cep telefonlarına kadar her türlü teknolojik cihaz, artık siber saldırıların hedefi olmuş durumda. Siber saldırıları yapan kötü niyetli hacker’lara karşı mücadele edenler ise ‘beyaz şapkalı hacker’ denilen siber güvenlik uzmanları… Son yıllarda siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç artarken, gençler arasında bu alanda kariyer yapmak isteyenler de artıyor. Beykoz Üniversitesi, gençlerin ‘siber güvenlik’ alanındaki farkındalığını artırmak için harekete geçti. Beykoz Üniversitesi Siber Kulübü ve Privia Security iş birliğiyle organize edilen “Online Siber Güvenlik Kampı” 15-19 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Üniversite dışından katılıma da açık olan kampa, Türkiye’nin birçok yerinden gelen başvurular arasından 20 kişi seçildi.
Önce eğitim, sonra uygulama…
Katılımcılar beş gün boyunca Privia Security’nin 5 kişiden oluşan siber güvenlik uzmanlarından; sızma testinden network saldırılarına, kablosuz ağlara yönelik saldırılardan web uygulama güvenliğine kadar birçok konuda eğitim aldılar. Katılımcılar, eğitim boyunca edindikleri bilgileri, Privia Security Siber Güvenlik Eğitim, Simülasyon ve Tatbikat Platformu olan PriviaHub üzerinde uygulama şansı buldular. PriviaHub platformunda bulunan birbirinden farklı sisteme sızma girişimine karşı mücadele ederek öğrendiklerini daha da pekiştirdiler. Online Siber Güvenlik Kampı sonunda yapılan sınavda yüzde 70 barajını geçen katılımcılara başarı sertifikaları verildi.
“Öğrencileri siber güvenliğe yönlendireceğiz”
Online Siber Güvenlik Kampı ile ilgili konuşan Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Gözde Mihran Altınsoy, Covid-19 döneminde siber güvenlik alanındaki risklerin daha da arttığına dikkat çekti. Gerçekleştirilen siber güvenlik eğitimlerinin öğrencilerin çok ilgisini çektiğini belirten Altınsoy, “Pandemi döneminde siber güvenlik risklerinin artmasıyla birlikte bu alanda çalışacak uzmanlara daha fazla ihtiyaç oluştu. Sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunu oldukça önemsiyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinlikleri, sektörün önde gelen kurumları ile düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Privia Security Kurucusu Eyüp Çelik ise sektördeki nitelikli personel eksikliğini gidermek için üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz kurslar, seminerler ve uzun süreli staj imkanları sunmaya devam edeceklerini belirtti. Online Siber Eğitim Kampı’nın ardından Privia Security Kurucusu Eyüp Çelik’e, Beykoz Üniversitesi tarafından teşekkür plaketi verildi.
“Uzmanından siber güvenlik önerileri”
Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Gözde Mihran Altınsoy, dijital dünyada olası tehdit ve tehlikelerden korunmak için şu önerilerde bulunuyor:
· Bilgisayarınızda antivirüs programları kullanın.
· Önemli dosyalarınızı bağımsız bir depolama alanında yedekleyin.
· Tüm elektronik cihazlarınızı her zaman en yeni işletim sistemi ile kullanın ve uygulamalarınızı güncel tutun.
· Her hesap için farklı ve güçlü parolalar oluşturun.
·Sosyal medya hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.
Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 222 akademisyen ve 67 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.
ARTUKLU HABER AJANSI
9863,27%1,88
34,75% 0,10
36,60% 0,33
2957,36% 0,48
4831,50% 0,59