Beykoz Üniversitesi, yeni dönemde hibrit eğitim modeli uygulayacak

Pandemi döneminde “uzaktan eğitimi” en iyi uygulayan üniversitelerden olan Beykoz Üniversitesi, normalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte yeni dönemde uygulayacağı eğitim-öğretim modelini belirledi.

Gündem 8.07.2021 11:17:00 0
Beykoz Üniversitesi, yeni dönemde hibrit eğitim modeli uygulayacak

Salgının bitmesi durumunda 4 Ekim 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başlamayı planlayan üniversite, hibrit eğitim-öğretim modelini uygulayacak. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Ders programlarımızı ağırlıklı olarak örgün yani yüz yüze olarak gerçekleştirmeyi planladık. Üç saat ve üzeri teorik derslerimizin öğrenme kazanımları ile ilişkili olarak en az bir saatini karma eğitim olarak uzaktan yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimiz; derslerimizin ortalama yüzde 30’una kadar olan kısmını “hibrit” ve “karma” eğitim olarak yapmak” dedi.

 

 

Pandemi döneminde “uzaktan eğitimi” en iyi uygulayan üniversitelerden olan Beykoz Üniversitesi, normalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte yeni dönemde uygulayacağı eğitim-öğretim  modelini belirledi. Covid-19 salgınının bitmesiyle birlikte 4 Ekim 2021’de yüz yüze eğitime başlamayı planlayan Beykoz Üniversitesi, hibrit eğitim modelini uygulayacak.

 

 

“2021-22 eğitim-öğretim modelimiz hazır”

Beykoz Üniversitesi’nin Türkiye’de 52 vakıf üniversitesi arasında uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten ikinci vakıf üniversitesi olduğunu hatırlatan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Yüzde yüz uzaktan eğitimde olduğumuz dönemde bizler de gelecek yılın senaryolarına çalıştık. Önümüzdeki dönemde aşılamanın da etkisi ile küresel salgının biteceğine inanmak istesek de her duruma hazırlıklı olmalıyız” dedi. Beykoz Üniversitesi’nin 2021-2022 döneminde hibrit eğitim-öğretim modelini uygulayacağını belirten Durman, “Ders programlarımızı ağırlıklı olarak örgün yani yüz yüze olarak planladık. Onların üniversitemizi özlediği kadar bizler de öğrencilerimizi çok özledik. Ders programlarımızda örgün eğitim ile birlikte tamamı uzaktan olan derslerimiz olacak. Üç saat ve üzeri teorik derslerimizin en az bir saatini karma eğitim olarak uzaktan yapmayı planlıyoruz. Uygulamalı derslerin tamamını örgün olarak laboratuvar ve atölyelerimizde gerçekleştireceğiz. Hedefimiz; derslerimizin ortalama yüzde 30’unu “hibrit” ve “karma” eğitim olarak yapmak. Ancak elbette ara sınav ve yıl sonu sınavlarımız örgün olarak yapılacak” şeklinde konuştu.

Senkron ve asenkron ders takibi

Küresel salgının devam etmesi senaryosuna da hazırlıklı olduklarını belirten Prof. Dr. Durman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgının devam etmesi durumunda da örgün olarak planlanmış derslerde seyreltilmiş olarak her hafta dönüşümlü olacak şekilde öğretim yapılacak. Öğrencilerimiz katılamadığı haftanın derslerini ise senkron veya asenkron olarak takip edecek.”

 

Salgın sürecinde öğrencilerin ortak kaygısı ekran karşısında yalnızca izleyici kalmak ve öğrenmeye dayalı süreci aktif hale getirememekti. Ezbere dayalı eğitim yaklaşımından uzak olduklarını vurgulayan Durman, öğrencileri içine alan, proje ve konuya odaklı eğitim vizyonu taşıdıklarını da aktarırken, “Biz öğrencilerimizin dikkatini zengin asenkron içerik ve bunu destekleyen etkileşimli senkron içerik ile aynı noktada tutmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yeni dönemin standartları belirlendi

Beykoz Üniversitesi, uzaktan eğitimde uygulayacakları türleri ve standartları belirledi. Uzaktan eğitim programlarını üç grupta topladıklarını söyleyen Profesör Durman, şu açıklamalarda bulundu: “Birinci grup tamamı uzaktan eğitim olan programlar. Mevcut durumda iki önlisans ve iki yüksek lisans olmak üzere dört programımız bulunuyor. İkinci grup, örgün programlarımızda tanımlanmış olan bazı derslerin tamamının uzaktan eğitim olduğu programlar... Bunu “hibrit” programlar olarak tanımlamaktayız. Üçüncü grupta ise bir dersin öğrenme çıktıları ile ilişkilendirilip uzaktan eğitim ile verilebilecek kısımlarını tanımlayarak oluşturduğumuz “karma” eğitim programları yer alıyor. Bu kapsamda örneğin, üç saat ve üzeri olan teorik derslerimizin en az bir saatini uzaktan olarak verilmesini sağlamış olacağız. Uzaktan eğitimin bilinen tüm farklı uygulama şekillerini kapsayan bu üç farklı yaklaşım, bundan sonraki süreçte eş zamanlı olarak ve olabilecek en zengin şekilde üniversitemizde uygulanacak.”

 

Tercihler Ağustos ayında

Beykoz Üniversitesi 2021 tercih döneminde online ve yüz yüze tercih danışmanları ile de aday öğrencilere destek verecek. Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 eğitim- öğretim yılında lisans ve önlisans programlarına burslu ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci kabul edecek. Adaylar, yüzde 50 indirimli kontenjanları, ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda ise yüzde 25 tercih bursundan da faydalanabilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00