BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİNDEN AŞIK VEYSEL ANI ETKİNLİĞİ

Beylikdüzü Belediyesi ile ??Beylikdüzü Sivas?lılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği?? nin birlikte düzenlediği Anı programda Aşık Veysel ŞATIROĞLU, vefatının 43. Yılında rahmet ve saygıyla anıldı.

Kültür ve Sanat 25.03.2016 18:51:10 0
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİNDEN AŞIK VEYSEL  ANI  ETKİNLİĞİ

     Beylikdüzü Belediyesi  ile ’’Beylikdüzü  Sivas’lılar  Sosyal  Yardımlaşma ve Kültür Derneği’’ nin birlikte düzenlediği  Anı programda Aşık Veysel  ŞATIROĞLU, vefatının 43. Yılında rahmet ve saygıyla anıldı.

23 Mart 2016  Çarşamba günü saat 19-30 da  Beylikdüzü Kültür Merkezi Tiyatro salonunda ki  anı etkinlik programı ; öncesinde  merkezin sanat  salonunda kokteyl ile başladı,Sivas’a özgü ürünlerin ikramları eşliğinde,Sivas’tan ve istanbul’dan katılan Aşık Veysel severlerin sanat  ve kültür sohbetleriyle güzel bir kaynaşma, dayanışma sergilendi. Vizyon 58 TV İstanbul  temsilcisi Esra POLAT ekibiyle birlikte konuklarla sıcak ve samimi bir ortamda röportajlarını yaptılar,canlı yayınladılar.

Konukların konser salonuna geçmesiyle  İstiklal Marşı’mız okundu,spiker konuşmacıları sahneye davet ederek programı başlattı.

AŞIK VEYSEL  ŞATIROĞLU:  (Doğum tarihi Sivas-25.Ekim.1894 ,Ölüm tarihi : Sivas-21.Mart.1973) Türk Halk Ozanı. Tabiat aşığı olan şiirlerinde yurt sevgisi, kardeşlik, birlik ve okuma sevgisini  işleyen, Aşık Veysel’i kendi şiirlerinden birkaç dörtlükle saygı ve rahmetle anımsayalım.

 ‘’BENİM SADIK YARİM KARA TOPRAKTIR

 Dost dost diye nicesine sarıldım

Benim sâdık yârim kara topraktır

Beyhude dolandım boşa yoruldum

Benim sadık yarim kara topraktır.

DOSTLAR BENİ HATIRLASIN

Ben giderim adım kalır

Dostlar beni hatırlasın

Düğün olur bayram gelir

Dostlar beni hatırlasın,

SENLİK BENLİK NEDİR BIRAK

 Cümle canlı hep topraktan

Var olmuşuz emir Haktan

Rahmet dile sen Allah'tan

Tükenmez rahmet deryası. Aşık  Veysel  ŞATIROĞLU

PROTOKOL:

-BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI  Ekrem  İMAMOĞLU: ( Trabzon-d.1970) İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü.,Halkçı,Yenilikçi ,Kültür Sanata değer veren başarılı siyaset Adamı.Beylikdüzü Belediye Başkanı.

- DUAYEN GAZETECİ Yücel YÖNAL :  (Sivas-d.1942)

Âşık Veysel’ i 16 yıl takip ederek, vefat etmeden önce son röportaj yapan, fotoğraflarını çeken,  Ajans aracılığıyla vefatını  dünyaya duyuran gazeteci. “Uzun ince bir yolda Âşık Veysel” isimli kitap çıkarıp yayınlamıştır.

- KÜLTÜR MÜDÜRÜ Fidan GÜL : Elazığ d.1979, Tarih öğretmeni, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü .

-SANATÇI,SANAT DANIŞMANI Erhan BAYLADI: ( İstanbul-d.1951) SANATÇI,Şair,yazar,Ressam,Fotograf sanatçısı,Beylikdüzü Kültür –sanat danışmanı Aşık Veysel gibi doğa aşığı.

-Nurettin SÖZEN        (Gürün-Sivas d. 1937) Türk doktor ve siyaset adamı.İstanbul eski dönem  Belediye Başkanı.

-İSMAİL KARABİBER :    (SİVAS-D.1953 )Mali Müşavir, Siyaset Adamı, İstanbul Sivaslılar Derneği Konfederasyon Başkan Vekili .

-BEYLİKDÜZÜ SİVAS’LILAR DERNEK BAŞKANI  Halit TUNA:  (SİVAS-d.1970) İşletme  ve Siyaset  Bilimi, MHP –Beylikdüzü  Belediyesi  Meclis Üyesi.

-Av. İsmail DAMAT : (Kars- d.1976)  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi,Avukat, AKP. Beylikdüzü İlçe Başkanı.

-Av.Turan Taşkın ÖZER : ( Ankara-d.1980) Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi,Avukat, CHP. Beylikdüzü İlçe Başkanı ,Beylikdüzü Belediye Başkanlığı,başkan hukuk danışmanı. 

 - BEYLİKDÜZÜ SİVAS’LILAR DERNEK BAŞKANI  Halit TUNA:  (SİVAS-d.1970) İşletme  ve Siyaset  Bilimi, MHP –Beylikdüzü  Belediyesi  Meclis Üyesi.

     Program açılışında söz alan  Beylikdüzü Sivas’lılar  Dernek Başkanı Halit TUNA; 5’incisi düzenlenen geceye katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başladılar. Veysel’in şiirlerinden ( Veysel sapma sağa sola ,Sen Allah’tan birlik dile,İkilikten gelir bela ,Dava insanlık davası…AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU)  örnek sunarak  ’’ Ozan’ımızı rahmet ve saygıyla anıyor, O’nun toplumu birleştiren birlik ve beraberlik şiirlerini bugün daha çok fark ediyoruz" diyerek Sivaslılar Derneği  tarafından şehitlerimiz için okutulacak Mevlid-i Şerife tüm protokol ve katılımcıları davet etti.

-Çiğdem ÖZER :  Aşık Veysel’in  Torunu ( İstanbul -d.1975) Akbank  Genel Müdürlüğü'nde Suzan Sabancı Dinçer'in asistanı.

       Anma gecesine onur konuğu olarak katılan Çiğdem Özer,dedesinin bilinmeyen yönlerini  samimi ifadelerle dinleyenlere anlattı.( Allah birdir Peygamber Hak ,Rabbül âlemindir mutlak, Senlik benlik nedir bırak ,Söyleyim geldi sırası.)AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU.

     Özer; Aşık Veysel’in şiirlerinde bahsettiği konuların derinliğinden söz ederek, "Dedemin 21’inci yüzyıl için 50 yıl önce söyledikleri, bugün yolumuzu aydınlatmaktadır’’ diye konuştu.

-BEYLİKDÜZÜ  KAYMAKAMI  Adem ÜNAL  :  ( Isparta ,d.1967 ) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi,  Gaziantep eski dönem  Vali Yrd. İstanbul-Beylikdüzü İlçe Kaymakamı.

Kaymakam Adem ÜNAL; ’’ Sivas Tarihi ve Kültür-sanat  Sultan  şehrimiz bağrında Pir Sultan Abdal,Aşık Veysel gibi değerli  Halk Ozanları yetiştirmiştir. Beylikdüzü İlçemde  yapılan bu anı günleri ve   kültürel etkinlikler beni  onurlandırmaktadır, Belediye Başkanımız  Ekrem İMAMOĞLU ve kültür ekibine etkinliği düzenleyen,emek verenlere,siz  Aşık Veysel sever katılımcılara teşekkür ediyorum .’’   diyerek konuşmasını tamamladılar.

-BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI  Ekrem  İMAMOĞLU: Saygıdeğer protokol ve katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. Milletçe birlik ve  beraberliğe çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz,  Değerli halk ozanımız Aşık Veysel  ŞATIROĞLU gibi daha birçok değerli büyüklerimizin  bizlere bıraktığı (İnsansever,tabiatsever,birliksever) düşünceleri hayatımıza endeksleyerek yaşamalıyız.

        - Aşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Aşık Veysel’in adını , Beylikdüzü’nde    göreve geldiğimiz ilk zamanlarda Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’ni ilçeye kazandırarak , böyle bir ismi ilçemizde ölümsüzleştirmekten  büyük onur ve gurur duyuyoruz.

      - Yine Ozanımızın  hayatından kesitleri ve şimdiye dek hiçbir yerde yayımlanmamış fotoğraflarını  değerli  Gazeteci Yücel  YÖNAL ’ın  “Bir Büyük Ozan Aşık Veysel” sergisiyle  Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’mizde  siz sanatsever Aşık Veysel  hayranlarına  sunmuş  bulunuyoruz.Bu bağlamda bizler de yaşadığımız değer ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak üzere, Ozan’ımızın eserlerini derlemek istemekteyiz. Kültür Müdürümüz  Fidan hanım,kültür sanat danışmanlarımız ve ekibimizle  gerçekleştireceğimiz kültürel  projemize Aşık   Veysel ‘in  torunu Çiğdem ÖZER hanımın  da  destek vermeleri anlamlı olacaktır.Zira Aşık Veysel  ŞATIROĞLU eserlerini  tüm Türkiyemiz’le beraber dünyaya   duyurmayı  planlamaktayız.Diyerek konuşmalarını bitirdiler.

     Leyla ÜNVER : (Sivas-d.Hafik)  İ.İ.T.İ.A. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Radyo Televizyon Böl,Mezunu. Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı ,Beylikdüzü  Belediye Başkan Yardımcısı.

        Sahnede  Leyla ÜNVER başta olmak üzere ,  sanatçılar Elif Buse Doğan, Sercan D. Erkeker, Canan Çal, Şefliğini Zafer GÜNDOĞDU’nun yaptığı Aşık Veysel’in ‘’Dostlar Seni unutur mu, Benden âlâ  çiçek varmı, Dost dost diye nicesine sarıldım,Güzelliğin on para etmez,Anlatamam derdimi dertsiz insana,Ağ Gülüm’’adlı  türkülerini seslendirerek izleyicilere duygulu ve coşkulu anlar yaşattılar.

    Program sonunda plaketler takdim edildi.

Artuklu Haber Ajansı . İstanbul  Hülya ASLAN  25.03.2016

 

 

 

 


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00